Ο Σύλλογος Φοιτητών Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μέλος της Ευρωπαίκης Εταιρείας Φοιτητών Οδοντιατρικής

Κατά την διάρκεια των εργασιών της 63ης Θερινής Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φοιτητών Οδοντιατρικής (European Dental StudentsAssociation - EDSA) που έλαβε χώρα στο Κόβιτσε, Σλοβακίας, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την 23η Αυγούστου 2021 την αίτηση του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για συμμετοχή ως πλήρες μέλος στον οργανισμό.

Η Κυπριακή αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τους φοιτητές  Γιάννη Πιστόλα, Πολύκαρπο Χατζηπερικλή και Στέλλα Ελένη Κωνσταντινίδου, υποστήριξε επάξια την αίτηση και παρουσίασε λεπτομερώς το Πρόγραμμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  καθώς επίσης το καταστατικό και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.   

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Φοιτητών Οδοντιατρικής (ΕΕΦΟ) ιδρύθηκε το 1988 και σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερους από 70000 φοιτητές Οδοντιατρικής από 182 Οδοντιατρικές Σχολές σε 33 διαφορετικές χώρες και με το ΕΠΚ και την Κύπρο να αποτελούν τις νέες εκπροσωπήσεις. Η ΕΕΦΟ είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δέχεται ως μέλη φοιτητές Οδοντιατρικής που σπουδάζουν σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιστόλας η αποδοχή ως πλήρους μέλους του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι αποτέλεσμα μίας μακράς και συστηματικής προετοιμασίας, που στέφθηκε με επιτυχία, έτσι ώστε κάθε φοιτητής μας να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στις επιστημονικές εκδηλώσεις, τα προγράμματα ανταλλαγών και τις ερευνητικές δραστηριότητες του διεθνούς αυτού οργανισμού.

Ο Εκτελεστικός Κοσμήτορας του Τμήματος Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου, που υποστήριξε την αίτηση του Συλλόγου με επιστολή του στο Προεδρείο της ΕΕΦΟ, αφού συνεχάρη την Κυπριακή αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στις νέες μαθησιακές και πολιτισμικές ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουν οι φοιτητές Οδοντιατρικής εκμεταλευόμενοι την συμμετοχή τους στον διεθνή αυτό οργανισμό. Θεωρεί επίσης ότι η φοιτητική οδοντιατρική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με μέλη της από περισσότερες από 30 χώρες, παρακολουθώντας ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών στην Αγγλική, έχει όλα τα εφόδια και προσόντα να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες της ΕΕΦΟ.     

Δειτε Επισης

Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!
Οι ομιλητές του Συνεδρίου και Έκθεσης Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων