Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παρουσίαση Δόκτορα Νίκου Αντωνιάδη στο AUCY

  30/07/2021 08:42
Παρουσίαση Δόκτορα Νίκου Αντωνιάδη στο AUCY

Παρουσίαση Δόκτορα Νίκου Αντωνιάδη στο AUCY

  30/07/2021 08:42

Το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το ΚΥΚΕΜ και το Δήμο Λάρνακας φιλοξένησαν και συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του Δόκτορα Νίκου Αντωνιάδη΄ επίκουρου καθηγητή Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Πολιτικού Μάρκετινγκ στο St. John’s University της Νέας Υόρκης με θέμα «Ψηφοφόροι Χωρίς Στέγη: Τα εκλογικά αποτελέσματα της 30ης Μαΐου από άλλη σκοπιά».

Αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο πρύτανης του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Κύπρου Dr. Marc -Antoine Zabbal, ο οποίος δήλωσε ότι το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου θα ονομαστεί «Αμμόχωστος» προς τιμήν της δεινοπαθούσας πόλης του Ευαγόρα

Χαιρετισμοί ακολούθησαν από το κ. Τώνη Τουμαζή, Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΚΕΜ όπου ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για τη άψογη συνεργασία.

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό μας απεύθυνε ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Μάριος Κατσιολούδης.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα, που τόνισε την αξία και τιμή που προσφέρει το Πανεπιστήμιο στην πόλη της Λάρνακας. Εξέφρασε τις θερμές ευχές του για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λάρνακας «σε μια εποχή που πολλές έννοιες, ή έχουν χάσει τη σημασία τους, ή είναι εντελώς παρεξηγημένες και σε μια εποχή που πολλές από τις αξίες τείνουν να φθαρούν, θεωρώ ότι η σωστή ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων μας μεταφέρει την πραγματική απαίτηση του λαού και μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να οριοθετήσουμε μια ορθή συμπεριφορά απέναντι το λαμβάνοντας τις ανάλογες και απαιτούμενες παραμέτρους».

​Επίσημη προσκεκλημένη της παρουσίασης ήταν η κ. Αννίτα Δημητρίου; Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων όπου ανέφερε ότι συντεταγμένα και συλλογικά, η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και των θεσμών, ώστε να ανασχεθεί η αδιαφορία των πολιτών ως προς τα κοινά, οφείλει να εγκύψει στα καίρια προβλήματα της κοινωνίας και να αναζητήσει πρόσφορες λύσεις, τείνοντας ευήκοον ους στις ανησυχίες, αλλά και σε καινοτόμες προτάσεις που βλέπουν το φως. Οι ευθύνες για τη σημερινή αποστασιοποίηση των πολιτών από τη πολιτική σκέψη και δράση πρέπει να αναζητηθούν πρωτίστως σε μας τους ίδιους, τους πολιτικούς, τους άρχοντες και τους διοικούντες και πρέπει να αναληφθούν.»

Σύμφωνα με την κ. Ανίτα Δημητρίου «η δημοκρατία και η συμμετοχικότητα, μετά και τα τραγικά γεγονότα της επίθεσης σε δημοσιογραφικό οίκο και συνεπακόλουθα στην ελευθεροτυπία και δημοκρατία, δε μπορούν να σημαίνουν αποδοχή και δε μπορούν να καταλήγουν στη βία. Τέτοια γεγονότα είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα και δε έχουν ποτέ θέση σ ’ένα ευνοούμενο κράτους δικαίου» είπε και πρόσθεσε πως «η αυθάδεια δε μπορεί να θεωρείται δικαίωμα, ούτε η παρανομία ελευθερία-πόσο μάλλον η βία-όπως επίσης η αναίδεια λόγου και αναρχία δε συνιστούν ισότητα και ευδαιμονία.» 

Ακολούθως ο Δρ. Αντωνιάδης, παρουσίασε τις τάσεις και αναλύσεις από διεθνείς μελέτες, οι οποίες είχαν ως κύριο άξονα τους παράγοντες που θα μπορούσαν να κατευθύνουν τους πολίτες και ειδικά τη νέα γενιά προς την κάλπη. Ξεκινώντας από την εφηβική ηλικία των 15-18 ετών, εστιάζει στην ποιότητα των μαθημάτων και τις μεθόδους διδασκαλίας των καθηγητών, παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά προς την κάλπη και εξηγεί ότι η καταπίεση στο σχολείο επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην ευτυχία τους και τα οδηγεί σε λάθος μονοπάτια, με αποτέλεσμα να τα απομακρύνει από την κάλπη».

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Δρ. Αντωνιάδης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, που αφορούν τρόπους, που θα μπορούσε να υπάρξει ορθότερη και πιο αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ Κυβέρνησης/Κομμάτων/Πολιτικών με τους Κύπριου πολίτες, σε θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία, την παιδεία, τη διαφθορά αλλά και κάθε δημόσιου προβλήματος, που αφορά τους Κύπριους. Ακολούθησε συζήτηση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας