Αυτό το Σάββατο οι Τεχνικές Σχολές ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

Ενημερωτική ημερίδα “OPEN DAY” διοργανώνουν οι Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ). Στόχος της ημερίδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου, αλλά και σε γονείς/κηδεμόνες, να επισκεφθούν τις Τεχνικές Σχολές, για να ενημερωθούν για τις κατευθύνσεις, τους κλάδους και τις ειδικότητες που προσφέρονται. Η εκδήλωση αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν από κοντά τα εργαστήρια και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που αξιοποιείται στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και έργα των μαθητών των Τεχνικών Σχολών.

Ειδικότερα, με την παρουσία τους οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη δομή του Προγράμματος Σπουδών, τα πλεονεκτήματα από τη φοίτηση σε Τεχνική Σχολή και τις προϋποθέσεις για περαιτέρω φοίτηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το κοινό θα μάθει επίσης τους λόγους που συστήνεται η επιλογή φοίτησης στην Τεχνική Εκπαίδευση και τις δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης.

Η ενημερωτική ημερίδα «OPEN DAY» θα διεξαχθεί το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, ταυτόχρονα, σε πέντε τοποθεσίες. Συγκεκριμένα, τις πύλες τους θα ανοίξουν για το ευρύ κοινό η  A΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας, η B΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας, η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας, η Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αυγόρου/Αμμοχώστου και η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου.

Οι Σχολές θα είναι ανοιχτές μεταξύ των ωρών 9:00π.μ.-14:00μ.μ., στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθούν εισαγωγικές ομιλίες από διευθυντικά στελέχη των σχολών και παρουσιάσεις αναφορικά με τις κατευθύνσεις, τους Κλάδους, τις ειδικότητες και τις προοπτικές αποφοίτων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, εξάλλου, την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο που επιτελείται στις σχολές και για τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα των μαθητών τους. Θα γίνει επίσης ξενάγηση σε χώρους διδασκαλίας των τεχνολογικών και εργαστηριακών μαθημάτων και διευκρίνηση τυχόν αποριών που θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σε ποιους απευθύνεται

Το OPEN DAY απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου και στους γονείς/κηδεμόνες τους, που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν αναλυτικά για τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και να λύσουν σχετικές απορίες. Αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία και σε εξαιρετική χρονική περίοδο καθώς το διάστημα αυτό γίνονται δεκτές οι εγγραφές νέων μαθητών και μαθητριών στις ΤΕΣΕΚ.

Πληροφορίες:

  • A΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας - 22447354, 22447385
  • B΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας – 22466628
  • Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας - 22461310, 22461311
  • Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αυγόρου/Αμμοχώστου - 23819797
  • Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου  - 26306283, 26306173

 

Δειτε Επισης

Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η Πετρολίνα πρωτοπορεί επενδύοντας πρώτη στην ηλεκτροκίνηση
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!
Ιατρική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας