Φροντίδα με επίκεντρο τον άνθρωπο, που διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, είναι καθιερωμένη στις 4 Φεβρουαρίου και αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία, της οποίας ηγείται η Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC).

Το UICC εστιάζει από το 2000, που θεσμοθετήθηκε, στην επαγρύπνηση και την υπενθύμιση ότι όλοι έχουμε ρόλο στη μείωση του παγκόσμιου αντίκτυπου του καρκίνου χωρίς διακρίσεις. Έτσι και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έχει ως μήνυμα το «Close The Care Gap», όπου καλεί όλο τον κόσμο σε ενεργή δράση, για να κλείσει το παγκόσμιο χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου.

Μέρος της όλης εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι οι βασικές θεματικές για το πώς ο καρκίνος επηρεάζει όλους μας και ενδυναμώνοντας την κοινωνία ώστε να μειώσουμε την αυξανόμενη συχνότητα του καρκίνου.

«Με αφορμή την παγκόσμια πρωτοβουλία του UICC όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος απαιτούμε με πιο δυνατή φωνή, δέσμευση για τη δημιουργία καινοτόμων στρατηγικών για ένα κόσμο απαλλαγμένο από τον καρκίνο. Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο να προχωρήσει με πολιτικές ώστε να εξαλειφθούν οι ανισότητες στον τομέα της υγείας, αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες τους και διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας όταν, όπου και όπως τις χρειάζονται. Εμείς από τη πλευρά μας, ως Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε χωρίς καμία εξαίρεση κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου προσφέροντας δωρεάν ανακουφιστική και υποστηρικτική φροντίδα ανεξάρτητα από την οικονομικο-κοινωνική κατάσταση του ασθενή, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία του» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου για πάνω από 50 χρόνια, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε όσους καρκινοπαθείς διαμένουν στην Κύπρο, χωρίς καμία εξαίρεση.

Η ποιοτική ανακουφιστική φροντίδα του καρκίνου περιλαμβάνει αξιοπρέπεια, σεβασμό, υποστήριξη και αγάπη και λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις σωματικές επιπτώσεις του καρκίνου, αλλά σέβεται τη συναισθηματική και κοινωνική ευημερία κάθε ατόμου αλλά και του φροντιστή του.

Οι υπηρεσίες που παρέχει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου περιλαμβάνουν την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών αλλά και τη παροχή υπηρεσιών σε εξωτερικούς ασθενείς στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους. Ως μέρος της ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας που προσφέρει, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου παρέχει επίσης υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, αλλά και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι πολλά περισσότερο από μία ημέρα στο ημερολόγιο. Είναι η μέρα ορόσημο που έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει την αλλαγή και να κινητοποιήσει πολιτική κινητοποίηση και κοινωνική ευαισθητοποίηση, γιατί  γνωρίζουμε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σχεδόν τα πάντα.

  

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!