Το όραμα των 3 βασικών υποψηφίων για να καταστεί Tech Hub η Κύπρος

Κομβικό σταυροδρόμι για την μελλοντική πορεία της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα αποτελούν οι προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, καθώς από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση και δη ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα εξαρτηθεί η γραμμή πλεύσης της χώρας μας στα επόμενα χρόνια.

Σε μια εποχή κατά την οποία η οικονομία διάγει άλλη μια κρίσιμη περίοδο και που η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κύπρο φαντάζει εκ των ουκ άνευ, το επιχειρείν και οι πολίτες είναι απαραίτητο να γνωρίζουν πώς ο νέος Πρόεδρος θα πολιτευτεί επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.  

Τη δυνατότητα αυτή δίνει το debate που διοργανώνει το TechIsland την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Parklane Spa & Resort στη Λεμεσό, με τους τρεις βασικούς υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη, να παραθέτουν το όραμά τους και να αναλύουν τις θέσεις τους.

Αποτελεί γεγονός πως τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση του αριθμού ξένων εταιρειών, δραστηριοποιούμενων κατά κύριο λόγο στον τομέα της τεχνολογίας,  που επιλέγουν το νησί μας για μεταφορά των γραφείων τους και για μετεγκατάσταση του προσωπικού τους. Ως μια εξέλιξη που κρίνεται και είναι εξέχουσας σημασίας για την ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, η συνέχιση και ακόμη μεγαλύτερη κάθοδος τέτοιων εταιρειών στη χώρα μας συνιστά κατά γενική παραδοχή μονόδρομο.

Δεδομένων τούτων, στο επίκεντρο του debate πρόκειται να βρεθεί η προοπτική του νησιού μας να μετατραπεί σε Tech Hub και το πώς οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, σε περίπτωση εκλογής τους, θα προωθήσουν την επίτευξη του στόχου αυτού μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών.

Δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως ποια κίνητρα προτίθενται να παραχωρήσουν, ποιες διευκολύνσεις και βάσει, γενικότερα, ποιας στρατηγικής, θα ωθήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την κάθοδο ξένων tech εταιρειών-και όχι μόνο- στην Κύπρο, οι κ.κ. Νεοφύτου, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης, αναμένεται να δώσουν ξεκάθαρο το στίγμα πορείας που έχουν στα υπόψη να χαράξουν για την επόμενη μέρα της χώρας μας.

Από τους τρεις βασικούς υποψήφιους αναμένεται ειδικότερα η κατάθεση συγκεκριμένων λύσεων στα διάφορα προβλήματα και εμπόδια που σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την κάθοδο ξένων tech εταιρειών στη χώρα μας, όπως είναι για παράδειγμα οι χρονοβόρες διαδικασίες και η γραφειοκρατία που διέπει τη διαδικασία  εξασφάλισης βίζας απ’ όσους εργαζόμενους τους την χρειάζονται.

Επιπρόσθετα, συγκεκριμένες προσεγγίσεις και στρατηγικές θα κατατεθούν από τους τρεις βασικούς υποψήφιους σε ό,τι αφορά δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς εταιρείες, και που δεν είναι άλλα από την στέγαση και την εκπαίδευση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή τους αναφορικά με την ανάγκη για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες απασχόλησης, καθώς για να προσελκύσει η Κύπρος περισσότερες διεθνείς εταιρείες tech, πρέπει να υπάρχουν και περισσότεροι Κύπριοι με ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεξιότητες και ικανότητες που σχετίζονται με αυτές τις εταιρείες.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και συντονιστής του debate θα είναι ο John Vickers.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ  εδώ.

Οργανωτής: Techisland 

 

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!