Μια «Ζεστή Αγκαλιά» από την ΕΚΟ Κύπρου!

Η ΕΚΟ Κύπρου προσφέρει μία «Ζεστή Αγκαλιά», διαθέτοντας δωρεάν περισσότερα από 300,000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε δεκαπέντε Κοινωφελή Ιδρύματα, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και όλους τους μήνες του χειμώνα, η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Σε συνεργασία με τους όλους τους εμπλεκομένους φορείς, η ΕΚΟ Κύπρου ξεκίνησε ήδη να παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων, κέντρα κοινωνικής φροντίδας, βρεφοκομικούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα απασχόλησης παιδιών που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της Κύπρου. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χειμερινής περιόδου, που ξεπερνούν τα 300,000 λίτρα, και συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ), καθώς και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και λειτουργούν Κοινωφελή Ιδρύματα. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στα χωριά Αγρός, Ευρύχου, Καλοπαναγιώτης, Καπέδες, Κυπερούντα, Παλαιχώρι, Πάνω Κυβίδες, Πάνω Λεύκαρα, Πελένδρι, Σαλαμιού, Τεμπριά και Φοινί, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, καθότι είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί.

Τη νέα σημαντική ενέργεια προσφοράς που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία. Εκτός από τα στελέχη της ΕΚΟ Κύπρου, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Υγείας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, κοινοτάρχες και πρόεδροι Κοινωφελών Ιδρυμάτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της ενέργειας και στο τέλος παρέλαβαν -ως δώρο- αυθεντικά κυπριακά εδέσματα από διάφορες ορεινές περιοχές.

Αφού ευχαρίστησε τον τέως Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ. Κώστα Χαμπιαούρη, για τη σημαντική συμβολή του, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ενέργειας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η αγάπη και η προσφορά απέναντι στον συνάνθρωπο αποτελούν μέρος των διαχρονικών αξιών της ΕΚΟ Κύπρου. Έτσι, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουμε Κοινωφελή Ιδρύματα ορεινών περιοχών της Κύπρου, καθώς και το Μακάρειο Νοσοκομείο, κάνοντας έτσι τη διαμονή των συνανθρώπων μας… όσο πιο ζεστή γίνεται».

Σχετικά με την ΕΚΟ Κύπρου Λτδ.

Η ΕΚΟ Κύπρου είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου HelleniQ Energy. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO Κύπρου, με το γνωστό εμπορικό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια Ευρώ. Η συνεισφορά της EKO Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με την Hellenic Energy.

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 1998. Το χαρτοφυλάκιό της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY αγκαλιάζει την καινοτομία και ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις αγορές. Στόχος της Εταιρείας είναι να καταστεί καθετοποιημένος πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της, ώστε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα που της αναλογεί κατά 50% έως το 2030, με στόχο να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα έως το 2050.

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, την προμήθεια και την εμπορία όλων των τύπων ενέργειας, με αυξανόμενη έμφαση στην καθαρή ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και την εμπορία πετρελαιοειδών και πετροχημικών, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ΑΠΕ. Μέσω κοινοπραξιών και στρατηγικών συμμαχιών, η HELLENiQ ENERGY έχει εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας, την προμήθεια και την εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο και προωθεί τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση σε βιώσιμη ενέργεια για όλους. Ως σημαντικός επενδυτής και εργοδότης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η Εταιρεία έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. 

 

Δειτε Επισης

Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!
Οι ομιλητές του Συνεδρίου και Έκθεσης Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων