Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σεμινάριο για Δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για το Ασφαλές Παιχνίδι

  29/09/2022 13:09
Σεμινάριο για Δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για το Ασφαλές Παιχνίδι

Σεμινάριο για Δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για το Ασφαλές Παιχνίδι

  29/09/2022 13:09

 Με κεντρικό μήνυμα «Παιχνίδι είναι θέλει όρια», η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, από τις 3 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2022.

Στόχος της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Μέσα από μια σειρά από δράσεις, η ΕΑΣ στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η ΕΑΣ διοργανώνει Σεμινάριο για  «Δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για το Ασφαλές Παιχνίδι στο Δήμο Αγλαντζιάς» την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00.  Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και το κοινό μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά πατώντας εδώ: https://sgw.cy/forma-eggrafis/

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και συντονισμός μελών του Δήμου Αγλαντζιάς σε θέματα που αφορούν στο Ασφαλές Παιχνίδι. Στο Σεμινάριο θα συζητηθούν οι λειτουργικές προδιαγραφές για τη δημιουργία συντονιστικής ομάδας και ανάλυση των διαφορών μεταξύ παθολογικού και ψυχαγωγικού τυχερού παιχνιδιού. Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν τα αίτια προβληματικών συμπεριφορών και τρόποι πρόληψης. Τέλος, τα μέλη του Δήμου θα καλεστούν να συμμετέχουν στη δημιουργία μιας συντονιστικής ομάδας για το ασφαλές παιχνίδι εντός της κοινότητας.   

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ενδυνάμωση και τον Μετασχηματισμό (RESET). Το RESET εξειδικεύεται στην μέθοδο ανοικτού διαλόγου για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων με σκοπό την συνδημιουργία προτάσεων προσαρμογής πολιτικών και την καθιέρωση καλών πρακτικών. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgw.cy.

Παιχνίδι είναι, θέλει όρια

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας