Ευρωπαϊκή εβδομάδα Αθλητισμού BE ACTIVE – TROODOS 2022

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (23 - 30 Σεπτεμβρίου) είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης. Το πρόγραμμα αφορά όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο, αρμόδιοι φορείς είναι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.  

Το Δίκτυο θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μέσα από τις ακόλουθες δράσεις:

BE ACTIVE - LET΄S DANCE

Την Τρίτη, 27 Σεπτέμβριου 2022, στη Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων του Πολυδύναμου Κέντρου «Η ΣΟΛΕΑ», από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, με την υποστήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού, οι ένοικοι του Κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν μουσική και χορό, με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση και την εκγύμναση των ατόμων αυτών, μέσα από δραστηριότητες όπως ο χορός και η μουσική, οι οποίες απαιτούν βηματισμό και κίνηση.

BE ACTIVE - TEAM BUILDING GAMES & ORIENTEERING GAMES

Την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριου 2022, στον Περιφερειακό Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό Μαραθάσας «Μαραθόκοσμος», μεταξύ των ωρών 03:00μ.μ. – 04:30μ.μ., το Δίκτυο, με την υποστήριξη του οργανισμού ORIENTACTION, θα προωθήσει το άθλημα του προσανατολισμού σε σχολικό περιβάλλον, συνδυάζοντας την ενεργοποίηση, την εκγύμναση και τη δημιουργική ψυχαγωγία των παιδιών, όπως επίσης και παιχνίδια συνεργασίας – φιλίας (Team Building Games), σε συνεργασία με τις παιδαγωγούς του Σταθμού. Επιπλέον, το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει επιδαπέδια παιγνίδια μη τυπικής βιωματικής μάθησης, με θέμα τον προσανατολισμό.

BE ACTIVE - ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριου 2022, στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιχωρίου, μεταξύ των ωρών 10:45 π.μ. – 12:30μ.μ., το Δίκτυο, με την υποστήριξη του οργανισμού ORIENTACTION, θα προάγει το άθλημα του προσανατολισμού σε σχολικό περιβάλλον, συνδυάζοντας την ενεργοποίηση, την εκγύμναση  και τη δημιουργική ψυχαγωγία των μαθητών. Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, με θέμα τον αγωνιστικό προσανατολισμό, όπως επιδαπέδια παιγνίδια μη τυπικής βιωματικής μάθησης και αγώνα προσανατολισμού, συνδυάζοντας και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα στοιχεία όπως η παρατηρητικότητα και η κίνηση, με σκοπό την εμπέδωση αγωνιστικών αντικειμένων και στόχων.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99737494 (Χαράλαμπος Μιρής, Εκτελεστικός Διευθυντής) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση socialmountnet@gmail.com.

Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών

Το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών συστάθηκε πρόσφατα ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο να υποστηρίξει την κοινωνική ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές της Κύπρου. Το Δίκτυο επιδιώκει, μέσα από τη δράση του, να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους, συνδυάζοντας την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος με τις παραγωγικές δραστηριότητες, τον βιοπορισμό και την υποστήριξη της κοινότητας, αποσκοπώντας στη δημιουργία προοπτικών για το μέλλον των νέων στην περιοχή, στη συγκράτηση του πληθυσμού και στην προσέλκυση νέων κατοίκων. Πρόεδρος του Δικτύου διατελεί ο τέως Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και Επιστημονική Συντονίστρια, η κ. Θεοδοσία Ανθοπούλου, καθηγήτρια Κοινωνικής Γεωγραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο επισυνάπτεται το Παράρτημα 1.

 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU