Πρώτος ο κανένας για την Προεδρία της Βουλής

Την πεποίθηση ότι νέος Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αν και εκτιμούν ότι καταλληλότερος για αυτή τη θέση είναι ο Άντρος Κυπριανού, μετά τον «κανένα», εκφράζουν πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Σημερινή».
 
Όπως επισημαίνεται,ο Αβέρωφ Νεοφύτου κερδίζει τη μάχη της Προεδρίας οριακά , αφού σε σχετικό ερώτημα, το 22% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι νέος ΠτΒ θα είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με το 21% που πιστεύουν ότι τελικά θα κερδίσει ο Άντρος Κυπριανού. Το 18% βλέπουν τον Δημήτρη Συλλούρη νέο ΠτΒ, το 15% τον Μαρίνο Σιζόπουλο και το 5% τον Γιώργο Περδίκη, ενώ ένας στους πέντε δεν εκφράζει άποψη.
 
Ιδανικότερος για την Προεδρία της Βουλής, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης,  κρίνεται ο Άντρος Κυπριανού με 19%, τον οποίο ακολουθεί ο Δημήτρης Συλλούρης με ποσοστό 14%. Το 11% θεωρούν ικανότερο τον Αβέρωφ Νεοφύτου, το 8% τον Μαρίνο Σιζόπουλο, το 7% τον Γιώργο Περδίκη και το 2% τον Γιώργο Λιλλήκα. Πάντως, το 23% θεωρούν ότι κανένας βουλευτής δεν κάνει για Πρόεδρος της Βουλής.
 
Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά για τους υποψηφίους για την Προεδρία της Βουλής, το 26% κρίνει τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως πολυμήχανο και τον Άντρο Κυπριανού το 17%. Ένας στους δέκα δίδει αυτό το χαρακτηριστικό στον Δημήτρη Συλλούρη, το 7% στον Μαρίνο Σιζόπουλο, το 5% στον Γιώργο Περδίκη και το 1% στον Γιώργο Λιλλήκα. Χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως το 32% δεν κρίνουν κανέναν από τους υποψηφίους πολυμήχανο.
 
Την ίδια ώρα, το 34% των ερωτώμενων δεν κρίνει κανέναν από τους υποψηφίους ως αποτελεσματικό, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού να κρίνονται αποτελεσματικοί από το 17%. Πιο συναινετικός κρίνεται ο Άντρος Κυπριανού σε ποσοστό 26%, ενώ ακολουθεί με 15% ο Δημήτρης Συλλούρης κι οι Γιώργος Περδίκης και Αβέρωφ Νεοφύτου με 10%. Σημειώνεται πως ο κανένας έρχεται πρώτος με 30%.
 
Ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Βουλής,  το 37% δηλώνουν πως πρέπει να είναι δυναμικός, το 33% ότι πρέπει να είναι συναινετικός, το 24% ότι πρέπει να είναι αποδεκτός από όλα τα κόμματα, το 15% έντιμος και ειλικρινής και το 12% να είναι έξυπνος. Και σε αυτήν την περίπτωση τα ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους κάθε κόμματος διαφέρουν.
 
ΠΗΓΗ: Σημερινή
 
 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία