Με Αβέρωφ αλλά και βλέποντας και κάνοντας ο ΔΗΣΥ

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο για το τι θα πράξει ο ΔΗΣΥ στο μείζων θέμα της Προεδρίας της Βουλής. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, αποφάσισε όπως λάβει την οριστική του απόφαση  σε νέα συνεδρία του την  Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι, λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Σώματος και αφού λάβει υπόψιν του τις εξελίξεις που θα προκύψουν και τον επικείμενο διάλογο του με άλλα κόμματα. 
 
Τρία είναι τα σενάρια που μελετά το Πολιτικό Γραφείο, χωρίς να αποκλείει κανένα από αυτά. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση, η οποία συγκεντρώνει και την πλειοψηφία των μελών του Πολιτικού Γραφείου, θέλει τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής από τον Αβέρωφ Νεοφύτου.  Το δεύτερο σενάριο αφορά τη στήριξη της υποψηφιότητας του Άντρου Κυπριανού και το τρίτο τη στήριξη του Δημήτρη Συλλούρη. Το κόμμα αποκλείει εντελώς τη στήριξη της υποψηφιότητας του Μαρίνου Σιζόπουλου. 
 
 
Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πρόεδρος Προδρόμου  τόνισε ότι «υπάρχει μια ισχυρή θέληση, το πολιτικό γραφείο, να παρουσιάσει το κόμμα μας δική του πρόταση, που θα ήταν δηλαδή ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτόματα λοιπόν είμαστε ανοικτοί σε αυτή την απόφαση που θα ληφθεί. Με πλήρη διαφάνεια».
 
Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι σε αυτές τις δύο ημέρες ο ΔΗΣΥ θα μπει σε  διάλογο με άλλα κόμματα, χωρίς να αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο. 
 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, επειδή κανένα κόμμα δεν έχει τις 29 έδρες που χρειάζονται για να καθορίσει αυτόνομα το θέμα της Προεδρία της βουλής, χρειάζεται να γίνει διάλογος και να επιτευχθεί συναίνεση. 
 
«Πιστεύουμε στη συναίνεση, όμως δεν θα μπούμε σε  συνδιαλλαγών και πολιτικών παζαριών. Ο διάλογος θα γίνει στη βάση ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων», πρόσθεσε.
 
Πάντως, ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ δήλωσε με νόημα πως στον διάλογο (και επομένως και στην τελική απόφαση του Πολιτικού Γραφείου) θα προσμετρήσουν παράμετροι που αφορούν  το εθνικό θέμα και η συνέχιση της πορείας αναστήλωσης της οικονομίας. 
 
Αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών ο κ. Προδρόμου είπε ότι το Πολιτικό Γραφείο έχει αποφασίσει ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία «από τοπικό, περιφερειακό και επαρχιακό επίπεδο μέχρι και το παγκύπριο επίπεδο, χρησιμοποιώντας και όλα τα αναλυτικά εργαλεία και τα όποια επιστημονικά εργαλεία έτσι ώστε να υπάρξει κατάληξη σε μια συνολική αποτίμηση» και «να ακούσουμε, να καταλάβουμε τις τάσεις της κοινωνίας, όλες τις τάσεις» όπως πρόσθεσε.

«Έχει ανατεθεί στο Εκτελεστικό Γραφείο να διοργανώσει αυτή τη διαδικασία και επομένως θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα» συμπλήρωσε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον