«Σφράγισε» Άντρο για προεδρία της βουλής το ΑΚΕΛ

Μόνο με τον δικό του υποψήφιο, που δεν θα μπορεί να είναι άλλος από τον Γενικό  του  Γραμματέα  Άντρο Κυπριανού  θα διεκδικήσει την προεδρία της βουλής το ΑΚΕΛ.
Αυτό αποφάσισαν το πρωί τα αρμόδια όργανα του κόμματος , ενώπιον των  οποίων δόθηκε και οριστικό τέλος στα όποια σενάρια ήθελαν ανοικτό το  ενδεχόμενο  το ΑΚΕΛ να διεκδικούσε μεν την προεδρία της βουλής, αλλά με πρόσωπο και πέραν του Γενικού του Γραμματέα.

Ανάλογο – χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τελικές αποφάσεις – είναι και το κλίμα στον ΔΗΣΥ όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το κόμμα θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την προεδρία της βουλής με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.  
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται από τον ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ούτε να ακούσει θέλει για στήριξη  από τον ΔΗΣΥ του Δημήτρη Συλλούρη, το όνομα του οποίου ακούστηκε  ήδη σε διάφορες συζητήσεις, καθώς όπως θεωρεί μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε εμφύλιο πόλεμο εντός του κόμματος.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή η μόνη δυναμική που θα μπορούσε να σταθεί μέχρι τέλους απέναντι στον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι η συνεργασία όλων των υπολοίπων κομμάτων πλήν του ΑΚΕΛ.
Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρωταρχικό ρόλο θα παίξει το ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του οποίου Νικόλας Παπαδόπουλος, που έχει ήδη πει πως δεν ενδιαφέρεται, φαίνεται να μην είναι αρνητικός σε στήριξη Μαρίνου Σιζόπουλου.
Κάθετα αρνητικός ωστόσο στην στήριξη Σιζόπουλου από τον χώρο εκτός ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ είναι ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.  
 

Δειτε Επισης

Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
«Ποιος θα διώξει τους εγκληματίες, αυτός που ήταν απέναντι από την κ. Αντριάνα;»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»
Παρουσίασε το όραμα του για την Αντιδημαρχία Λευκωσίας ο Χρ. Ιωσήφ
Χρηματική εισφορά για στήριξη της Ανόρθωσης προσέφερε ο Βασίλης Μαύρου
Στην Κύπρο για νέα επίσκεψη εργασίας ο εισηγητής για Αμμόχωστο στην ΚΣΣΕ