Περδίκης: Μεγάλη νίκη της Οικολογίας και της Κύπρου

Για μεγάλη νίκη της κοινωνίας, της οικολογίας και της Κύπρου, έκανε λόγο απόψε ο Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, όπου το κόμμα εξασφάλισε ποσοστό 4,8%, ο κ. Περδίκης είπε ότι «όσοι απεργάστηκαν την εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό της τίμιας και αγωνιστικής φωνής των Οικολόγων έχουν σήμερα αποτύχει οικτρά».

Όπως είπε ο κ. Περδίκης, οι Οικολόγοι «ως γνήσιοι, τίμιοι αγωνιστές της δημοκρατίας, αγωνιστές των δικαιωμάτων των πολιτών, γνωρίζουμε ποιες είναι οι ευθύνες μας», ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και αντεκδίκηση.

Υποσχέθηκε παράλληλα στις χιλιάδες των πολιτών που εμπιστεύτηκαν το Κίνημα Οικολόγων, ότι η ψήφος τους δεν πάει χαμένη.

«Ανασηκώνουμε τα μανίκια και εργαζόμαστε ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα» και υπέρ των Κυπρίων, είπε, χειροκροτούμενος από υποστηρικτές του κόμματος.

Στη νέα Βουλή, συνέχισε, θα υποστηρίξουμε τα συμφέροντα του απλού πολίτη και της πατρίδας «χωρίς κανένα φόβο και με όσο πάθος μας επιτρέπει αυτή η σημερινή νίκη». Είπε ακόμη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για περισσότερη δημοκρατία, πρόοδο, δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων.

Ακολούθως, ανέφερε ότι τα μεγάλα κόμματα έχουν πάρει το μάθημά τους, καθώς «αυτή η ήττα του δικομματισμού και του διπολισμού συνοδεύεται από περισσότερη αποστροφή και...έκφραση τυφλής αγανάκτησης από μέρους των πολιτών».

Είπε ότι το κόμμα θα αποδείξει τα επόμενα χρόνια ότι η αγανάκτηση και η ισοπέδωση είναι αδιέξοδος, καθώς η πραγματική διέξοδος είναι το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Ο κ. Περδίκης μίλησε εξάλλου για «αποστάτες» και είπε ότι τον περασμένο Νοέμβριο πολλοί είχαν βιαστεί να μας ξεγράψουν. «Αντιμετωπίσαμε τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, την προδοσία, τις αποστασίες, τους πληρωμένους αποστάτες και επιβιώσαμε νικητές», πρόσθεσε.

Αυτή η επιτυχία, συνέχισε, είναι αφιερωμένη κυρίως στις ομάδες πολιτών που συνεργάστηκαν με τους Οικολόγους και στους πολίτες που τους στήριξαν.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις για το πού κατανέμεται η δεύτερη έδρα που καταλαμβάνει το Κίνημα, ο κ. Περδίκης απάντησε «όχι ακόμα και ούτε είναι το ζητούμενο», καθώς αυτό που μετράει είναι το ποσοστό του 4,8% που το κόμμα εξασφάλισε στις εκλογές, ενώ συμπλήρωσε ότι το Κίνημα πρέπει να καταλάβει και την τρίτη έδρα, καθώς «τη δικαιούμαστε».

«Με έναν [βουλευτή] τους έχουμε αλλάξει τα φώτα, με δύο θα γίνει μεγάλη επανάσταση», είπε.

Ο Γιώργος Περδίκης ανέφερε τέλος ότι με "εκλογικά πραξικοπήματα" και αλλαγή στον εκλογικό νόμο δεν αντιμετωπίζονται κοινωνικά φαινόμενα, ούτε κερδίζονται μάχες. «Το να χρησιμοποιείς την πλειοψηφία εις βάρος των πολιτικών σου αντιπάλων τελικά γίνεται μπούμερανγκ και πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας όλοι», είπε και ζήτησε κανόνες και ήθος στην πολιτική, ενώ είπε ότι οι πολίτες έδωσαν ένα χαστούκι στα μεγάλα, κατεστημένα και καθεστωτικά κόμματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες