Κόντρα Ιωνά – ΑΚΕΛ για τη «μηδενική ανοχή»

 Στα ύψη η προεκλογική αντιπαράθεση, με Ιωνά Νικολάου και ΑΚΕΛ να ανταλλάζουν πυρά  για τη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την καταστροφή της οικονομίας.

Ιωνάς: Μηδενική ανοχή στην πράξη

Αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή επέδειξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη στη συγκάλυψη και τον εφησυχασμό, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Ιωνάς Νικολάου έκαμε αναφορά και σε κάποιους οι οποίοι εξαγάγουν, όπως είπε, αυθαίρετα και αβάσιμα συμπεράσματα και προσπαθούν να εξαργυρώσουν πολιτικές επιταγές.

Είπε ότι η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στη διακήρυξη της μηδενικής ανοχής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς διευκόλυνση του έργου των ανακριτικών Αρχών.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δόθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα στις διωκτικές Αρχές να διερευνούν άφοβα, χωρίς να υπάρχει περιθώριο κουκουλώματος υποθέσεων.

"Για πρώτη φορά", είπε, "κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη μέτρων όπως η νομοθετική ενίσχυση των διαδικασιών και εξουσιών του κράτους για δέσμευση και δήμευση περιουσιών που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες, για άρση του απορρήτου της καταγεγραμμένης επικοινωνίας, για αποτελεσματικό έλεγχο του πόθεν έσχες".

Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ

Ο Αριστος Δαμιανού, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, καλοσωρίζοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην προεκλογική του ΔΗΣΥ, τον επικρίνει ότι παρέλειψε επιμελώς να αναφερθεί στον έλεγχο της νομιμότητας των εκροών καταθέσεων πριν και κατά το κούρεμα και στα εκατομμύρια των εκροών των συμπεθέρων του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων ημετέρων του Συναγερμού.
 Ο κύριος Δαμιανού, επικρίνει επίσης τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι παρέλειψε να αναφερθεί στη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στην ποινική δίωξη των υπαιτίων του τραπεζικού σκανδάλου και στην πρόκληση, όπως αναφέρει, που συνιστά το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση αποπειράται να πιστωθεί το πόθεν έσχες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αρνείται να το υπογράψει.
ΠΗΓΗ: ΡΙΚ
 

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»