Ε. Θεοχάρους: Αυτό είναι το αναπτυξιακό μοντέλο για τη Λάρνακα

Η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής, η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειες και η μετατροπή μεγάλων ακαλλιέργητων εκτάσεων σε χαρουπώνες, είναι στοιχεία που θα αποτελέσουν τη βάση ενός αναπτυξιακού μοντέλου για την πόλη και την Επαρχία της Λάρνακας, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα κατά τη διάρκεια περιοδείας με τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «είναι ξεκάθαρο πως οι ανάγκες της πόλης και της Επαρχίας είναι πάρα πολλές αλλά και η δυναμική της είναι τεράστια. Βλέπουμε τη δυνατότητα της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης ως ενιαία δυναμική που θα προσδώσει τεράστια τουριστική σημασία στη Λάρνακα και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν με τη συμμετοχή κρουαζιερόπλοιων στην αγορά».

Πρόσθεσε ότι «το οδικό δίκτυο χρειάζεται μια σημαντική αναβάθμιση, ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με την παράκαμψη του αεροδρομίου και ενδεχομένως μια υπόγεια διάβαση κάτω από το αεροδρόμιο θα μπορούσε να διευκολύνει την όλη κατάσταση. Επίσης χρειάζεται η απομάκρυνση των αποθηκών πετρελαιοειδών και υγραερίου από την ακτή της Δεκέλειας, η οποία είναι τεράστια και έχει γίνει κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να τραυματίζει θανάσιμα το περιβάλλον».

Το Κίνημα Αλληλεγγύη, συνέχισε, «θα έβλεπε άνετα τη λειτουργία μιας Σχολής Καλών Τεχνών, τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε πανεπιστημιακό και τη λειτουργία του ως τμήματος της Ιατρικής Σχολής και πολλά άλλα θέματα πανεπιστημιακής ανάπτυξης της Λάρνακας».

Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη αναφέρθηκε και στους δυο «σημαντικότερους υδροβιότοπους της Κύπρου που υπάρχουν στη Λάρνακα, δηλαδή στην Αλυκή και στην Ορόκλινη που είναι προστατευμένοι από τη συνθήκη Ramsar», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «είναι παγκόσμιας εμβέλειας, στοίχημα για μας να τους αναβαθμίσουμε και να κερδίσουμε εκείνο που μπορεί να προσφέρει ένας υδροβιότοπος σε μια κοινωνία».

Οι Λαρνακείς, ανέφερε, «έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορεί να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια, ενώ το αιολικό δυναμικό είναι τεράστιο και παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται, πιστεύω ότι μπορεί να προσδώσει δυναμική στην πόλη».

Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους «οι τεράστιες ακαλλιέργητες εκτάσεις μπορούν να μετατραπούν σε χαρουπώνες, όπου πραγματικά θα προσδοθεί ο χαρακτήρας του «μαύρου χρυσού» για την Κύπρο, γιατί το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου με την αναβάθμιση της παραγωγής του χαρουπιού και τη χρήση του για παιδικές τροφές, θα δώσει ένα πολύ σημαντικό εισόδημα στους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με τη χαρουποκαλλιέργεια».

Είπε επίσης ότι «όλα αυτά τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη βάση ενός αναπτυξιακού μοντέλου για τη Λάρνακα, μια πόλη που ζει από τον τουρισμό, από τη διακίνηση πολιτών, από το εμπόριο και που πάντα διέπρεπε στα γράμματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «αν δεν γνώριζα το πείσμα, τη μαχητικότητα, την αγωνία που έχουν για την πόλη τους, την αφοσίωση τους στα κοινά, οι υποψήφιοι βουλευτές της Λάρνακας δεν θα ήταν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύη. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαι σίγουρη ότι όποιοι εκλεγούν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους όχι μόνο για την επαρχία της Λάρνακας, γιατί εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε μόνο τοπικιστική σημασία στη δράση ενός βουλευτή, αλλά σε παγκύπριο επίπεδο θα είναι κόσμημα για τη Βουλή, οι βουλευτές από τη Λάρνακα».
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση