Έτσι ξελάσπωσε το ψηφοδέλτιο της Λεμεσού η Τούλα Ονουφρίου

Η μια εκ των δύο αριστίνδην υποψηφίων του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, η πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου(ΕΥΚ) Τούλα Ονουφρίου, έμελε να βγάλει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος από τη δύσκολη θέση να κόψει έναν από τους εννέα υποψήφιους που βρέθηκαν χθες ενώπιον του, διεκδικώντας τις οκτώ διαθέσιμες θέσεις που υπήρχαν.
 
Είχε στηθεί η κάλπη…
Για την επαρχία Λεμεσού, μέχρι και χθες το απόγευμα όλα έδειχναν πως δεν θα αποφευγόταν ο σκόπελος της ψηφοφορίας, εξ’ ου και η κάλπη είχε στηθεί, ώστε να ήταν έτοιμη να δώσει την απάντηση στο βασανιστικό για την ηγεσία του ΔΗΣΥ ερώτημα που αναφυόταν. Ωστόσο, η κ. Ονουφρίου φρόντισε να δώσει νωρίτερα την απάντηση, διά επιστολής την οποία απέστειλε στον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην επιστολή της, που έφθασε στον ηγέτη της παράταξης νωρίς χθες το απόγευμα, η Τούλα Ονουφρίου εξεδήλωνε την επιθυμία της ν’ αποσυρθεί από την κούρσα των βουλευτικών εκλογών για λόγους ευθιξίας, υπό το πρίσμα των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από άλλες πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τη θέση την οποία κατέχει στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου. Συναφώς, η κ. Ονουφρίου εξέφραζε ταυτόχρονα την επιθυμία της να παραμείνει επικεντρωμένη στην αποστολή της ως πρόεδρος της ΕΥΚ, ενόψει και του 3ου γύρου αδειοδότησεων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.  Έτσι, η ηγεσία του ΔΗΣΥ, και κατ’ επέκταση το Πολιτικό Γραφείο, αποδέχθηκαν την αποχώρησή της και ενέκριναν το ψηφοδέλτιο με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ανάμεσα στους οποίους και ο «επίμαχος» Ανδρέας Θεμιστοκλέους…
 
«Δεν γνώριζε η ηγεσία;»
Παρ’ όλα αυτά, πάντως, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΔΗΣΥ που διερωτώνται με νόημα κατά πόσο η ηγεσία του κόμματος δεν γνώριζε, όταν πρότεινε στην κ. Ονουφρίου να είναι υποψήφια, την θέση την οποία κατείχε στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων και πως η συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο της παράταξης θα προκαλούσε αντιδράσεις; Αφήνοντας ξεκάθαρα να διαφανεί η δυσφορία τους για τους «ερασιτεχνικούς» χειρισμούς που έγιναν και οι οποίοι, κατά καθολική παραδοχή, επέφεραν καίριο πλήγμα στη εικόνα του ΔΗΣΥ.     
 
Η απόσυρση Πάλλη
Σε ό,τι αφορά την απόσυρση του Χρήστου Πάλλη από το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, οι πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE αναφέρουν πως η απόφασή του είχε ουσιαστικά ως εφαλτήριο τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε κατά την Επαρχιακή Συνέλευση της περασμένης Κυριακής. Ένας αριθμός ψήφων, που ναι μεν του εξασφάλισε θέση στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο δεν ήταν αυτός που, τόσο ο ίδιος όσο και το στενό του περιβάλλον ανέμεναν. Με αποτέλεσμα να κριθεί στην πορεία πως για το ευρύτερο καλώς νοούμενο συμφέρον του ΔΗΣΥ θα ήταν καλύτερα να μείνει εκτός ψηφοδελτίου, παραχωρώντας έτσι τη θέση του στον Ρίκκο Μαππουρίδη.
 
Έβλεπαν Πιτσιλλίδη
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 48ωρα, στην Πινδάρου είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για μια προδιαγραφόμενη απόσυρση του Ανδρέα Πιτσιλλίδη από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λευκωσίας. Μια φημολογία μάλιστα, η οποία κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίας  του Πολιτικού Γραφείου αιωρείτο στην ατμόσφαιρα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μέχρι δηλαδή, να γίνει γνωστή η πρόθεση του κ. Πάλλη ν’ αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο και να βάλει τους τίτλους του τέλους σε μια διαδικασία καταρτισμού των συναγερμικών ψηφοδελτίων, η οποία δικαίως ή αδίκως για την ηγεσία του κόμματος, ολοκληρώθηκε αφήνοντας στην κοινή γνώμη όχι και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Άλλωστε το ατύχημα, όπως πολλοί στο ΔΗΣΥ επισημαίνουν, οι εντυπώσεις που κατά κανόνα μένουν, είναι οι τελευταίες…
 
 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές