Λεμεσός: Κρέμασαν πετσέτες για μια θέση στο Γκίνες

Μπορεί να μην κατάφεραν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα που κρατά πετσέτες, αλλά έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης στα άτομα με αυτισμό, όσοι συμμετείχαν το πρωί στην εκδήλωση που οργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Κάτι Μαγικό Πάντα Συμβαίνει", στη Λεμεσό.

Πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο Γήπεδο Αγίου Αντωνίου, φέροντας μαζί τους τη δική τους πετσέτα, με στόχο να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες που μέχρι στιγμής κατέχει η πόλη Gabicce Mare, της Ιταλίας, με 1,646 συμμετέχοντες και παρά το ότι αυτό δεν έγινε κατορθωτό, όλοι απόλαυσαν την εμπειρία της προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
 
Όπως ανέφερε ο εμπνευστής της εκδήλωσης, Πρόεδρος του οργανισμού "Κάτι Μαγικό Πάντα Συμβαίνει", Δρ. Νεόφυτος Παπανεοφύτου, πέραν από την προβολή του τόπου μας από την κατάρριψη αυτού του ρεκόρ Γκίνες, βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κόσμου για θέματα αυτισμού.
 

 

 


Επίσης η εκδήλωση έγινε για προώθηση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου στην Κύπρο με θέμα τον Αυτισμό, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Πάφο και το οποίο θα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη.
 
Ο Δήμος Λεμεσού πάντα ενισχύει τέτοιες είδους προσπάθειες, ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο που επιτελούν.
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, πολίτες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη χαρά τους που τους δίνεται η ευκαιρία, με το δικό τους τρόπο, να εκφράσουν τη στήριξη τους προς τα άτομα με αυτισμό.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Τέσσερις Γερμανοί γιόρταζαν τα γενέθλια του Χίτλερ στο σπίτι που γεννήθηκε και συνελήφθησαν
BINTEO: Τον χώρισε και έστειλε σπίτι της δεκάδες ντελίβερι επιλέγοντας... πληρωμή με μετρητά.
Η απίστευτη selfie που έγινε viral-Μακάκος πόζαρε στο φακό με Βρετανούς τουρίστες στο Μπαλί
Άντρας ισχυρίζεται ότι ήρθε από το έτος 2050 για να μας προειδοποιήσει για την Αποκάλυψη
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές