Τα πιο διεστραμμένα βασανιστήρια στην ιστορία

Tο τσίμπημα ενός εντόμου μπορεί να ωχριά μπροστά στο δάγκωμα ενός λύκου, όμως σε μεγάλο αριθμό τα τσιμπήματα των εντόμων μπορούν να αποτελέσουν τρομαχτικό μαρτύριο. Ο «Τζ», ένας Κινέζος πρώην πολιτικός κρατούμενος, γράφει ότι τον αλυσόδεσαν στον στύλο της αυλής μια ολόκληρη νύχτα, οπότε πυκνά στίφη κουνουπιών έπεσαν πάνω του να τον κατασπαράξουν.

Ένας 28χρονος Πακιστανός εγκληματίας έγινε πειραματόζωο για μεγάλη γκάμα βασανιστηρίων: δοκίμασαν επάνω του τα πάντα, από ξύλο μέχρι ηλεκτροσόκ, από φωτιά μέχρι διαβρωτικά. Το χειρότερο όμως απ’ όλα ήταν όταν άλειψαν στο κορμί του ένα ζαχαρούχο διάλυμα, το οποίο προσείλκυσε σύννεφα πεινασμένων εντόμων.
 
Ένα από τα βασανιστήρια που χρησιμοποιούσε το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο στην Ανγκόλα ήταν να βάζει αιχμαλώτους να κάθονται ώρες επάνω σε μυρμηγκοφωλιές, έχοντας αλείψει τα σώματά τους μ’ ένα μίγμα από μέλι και νερό, το οποίο τραβούσε σαν μαγνήτης τα έντομα.

 
Ένα άλλο αγαπημένο βασανιστήριο του ANC ήταν να υποχρεώνει αιχμαλώτους να  έρπουν μέσα από πυκνούς αγκαθωτούς θάμνους. Ένα ανάλογο βασανιστήριο είχαν χρησιμοποιήσει και οι βασανιστές του Πινοσέτ στη Χιλή. Ανάμεσα στις κατηγορίες κατά του στρατηγού, όταν τον συνέλαβαν στο Λονδίνο το 1998, ήταν ότι ήταν υπεύθυνος για τις ενέργειες όσων είχαν βασανίσει σκληρά τον κρατούμενο Πέδρο Ούγο Αρεγιάνο Καρβαχάλ, τον οποίον ανέβασαν σε ένα ελικόπτερο, το κρέμασαν απ’ τους αστραγάλους και τον έσυραν μέσα σε αγκαθωτούς θάμνους.
 

Σε κάποια κλίματα, η έκθεση στον ήλιο είναι από μόνη της βασανιστήριο, όπως για τους αιχμαλώτους που έδεναν σε πασσάλους οι Απάτσι κατά την εξέγερση του Τζερόνιμο το 1874. Σε κάποιες τροπικές χώρες σήμερα, αφήνουν τους κρατούμενους κλειδωμένους μέσα σε αυτοκίνητα.
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι άφηναν τους αιχμαλώτους εκτεθειμένους στα στοιχεία της φύσης στον διαβόητο Ταρπήιο Βράχο Αυτός ο απόκρημνος βράχος, από τον οποίον γκρέμιζαν τους προδότες, δεν ήταν αρκετά ψηλός για να τους σκοτώσει. Δεν ήταν άλλωστε αυτή η πρόθεσή τους. Αυτό που στην πραγματικότητα ήθελαν, ήταν να μείνουν οι θανατοποινίτες με όλα τα κόκαλα σπασμένα αβοήθητοι στο χώμα, μέχρι το μοιραίο τέλος.

ΠΗΓΗ: Μηχανή του Χρόνου, Βασανιστήρια, το έπος της ανθρώπινης κτηνωδίας, Μάικλ Κέριγκαν, εκδόσεις Γνώση
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του