Οι απίστευτες ιδέες Ιταλών ιερέων για λιτανείες παρά τον κορωνοιό

Σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, τις ημέρες αυτές καταβάλλεται προσπάθεια να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν θρησκευτικές τελετές, περιφορές αγαλμάτων της Παρθένου και λιτανείες, με αυστηρό σεβασμό, όμως, στα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.
  
Πιο αναλυτικά, στην περιοχή της Τσεζένα, τοπική ενορία αποφάσισε να τοποθετήσει το άγαλμα της Παναγίας μέσα σε θαλάσσιο ποδήλατο, το οποίο και κινήθηκε με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, επιτρέποντας σε ντόπιους και τουρίστες να προσευχηθούν υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
 
Στην περιοχή Τζεράτσε της Καλαβρίας, ο επίσκοπος ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν στο σπίτι τους, μπροστά από την εικόνα της «Παρθένου του Βουνού», έστω και αν είχαν κάνει τάμα και είχαν προγραμματίσει να πάνε στην τοπική περιφορά.
 
Παράλληλα, στην Εμίλια Ρομάνια, ένας ιεράς θέλησε να φανεί ακόμη πιο ευρηματικός και ανακοίνωσε ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα τοποθετήσει μικρό άγαλμα της Παρθένου πάνω σε μοτοσικλέτα και να κάνει τον γύρω όλης της περιοχής του.
 
Στην Μεσίνα της Σικελίας, όμως, μετά από οξεία αντιπαράθεση, αποφασίσθηκε ότι φέτος δεν πρόκειται να οργανωθεί η γιορτή κατά την οποία οι πιστοί βγάνουν στο δρόμο για να δουν το πέρασμα μεγάλου «θρησκευτικού άρματος», αφιερωμένου στην Παναγία και να προσευχηθούν. Και στο Τσεφαλού της Σικελία ακυρώθηκε, τελικά, η γιορτή του Σωτήρος, η οποία είχε τελεσθεί αδιάκοπα, τα τελευταία εκατόν είκοσι χρόνια.
 
Στο Τέρμολι, τέλος, στην περιφέρεια Μολίζε, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η περιφορά του αγάλματος του Αγίου Μπάσο στο λιμάνι της περιοχής και επελέγη μια ασφαλέστερη εναλλακτική: ένας πίνακας του αγίου τοποθετήθηκε σε αλιευτικό, με λίγες μόνον βάρκες που μπόρεσαν να το ακολουθήσουν.
 
Πηγή: skai.gr

Δειτε Επισης

Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του
Τύπος εξόργισε τους χρήστες του διαδικτύου-Βούτηξε ένα κομμάτι πίτσας στην μπύρα και μετά το έφαγε
BINTEO: Καρναβαλίστρια «ξέρανε» ρεπόρτερ της ΕΡΤ-«Είμαστε στο γκρουπ για τον μούτσο καβάλα»
BINTEO: Η ζωή στο πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου-Οι κάτοικοι μετακινούνται με βάρκα
Μια νεκρή φάλαινα που έμοιαζε... με μπαλόνι, εντόπισε ψαράς στη Νορβηγία
Δασκάλα παραιτήθηκε από τη δουλειά της και έγινε εκατομμυριούχος στο OnlyFans-«Δεν το έκανα για τα χρήματα»
ΒΙΝΤΕΟ: Κοπάδι με άγριες γαλοπούλες επιτέθηκε σε αστυνομικό-«Δέχομαι επίθεση από ένα κοτόπουλο»
Έξαλλος ντελιβεράς στη Λάρισα δεν πήρε πουρμπουάρ και άφησε οργισμένο σημείωμα
Σάλος με την πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά την περιπέτεια της υγείας της
Η οφθαλμαπάτη που έγινε viral-Τι βλέπουν οι οδηγοί και αναγκάζονται να μειώσουν ταχύτητα