Τρίτη 26 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom για υπόθεση του 2011

  20/05/2020 13:52
Καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom για υπόθεση του 2011

Καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom για υπόθεση του 2011

  20/05/2020 13:52
Δικαστής στη Σιγκαπούρη καταδίκασε έναν άνδρα εις θάνατον μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom -την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης- για τον ρόλο του σε υπόθεση ναρκωτικών. Πρόκειται για τη μια από τις δύο γνωστές υποθέσεις στις οποίες έχει επιβληθεί εξ αποστάσεως η ποινή του θανάτου.
 
Ο 37χρονος Πουνιθάν Γκενασάν από τη Μαλαισία ενημερώθηκε την Παρασκευή ότι θα απαγχονιστεί γιατί σχεδίασε το 2011 μια συναλλαγή με ηρωίνη, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα, καθώς η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας στην προσπάθειά της να μειώσει τα κρούσματα του κορονοϊού.
 
“Για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Ρουνιθάν Α.Λ Γκενασάν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης απαντώντας σε ερώτηση του Reuters επικαλούμενος τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.
 
Ο 37χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αναμένεται να ασκήσει έφεση.
 
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας άνδρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο επίσης μέσω Zoom για μια δολοφονία το 2018.
 
Η μκο Human Rights Watch χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «βάρβαρη και απάνθρωπη».
 
Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για υποθέσεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας