BINTEO: Έγινε viral η παρουσιάστρια του BBC που κατακεραυνώνει live τη βρετανική κυβέρνηση

Η εκπομπή Newsnight του BBC, ναυαρχίδα της καθημερινής ενημερωτικής ζώνης του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου έγινε το θέμα της ημέρας στη Βρετανία.

Ειδικότερα η παρουσιάστρια της χθεσινής εκπομπής του Newsnight, Έμιλι Μέιτλις στην εισαγωγική της τοποθέτηση κατακεραύνωσε την κυβέρνηση της χώρας παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της είναι ένας από τους χιλιάδες ασθενείς του κορονοϊού. Η Έμιλι Μέιτλις ήταν σαφής στην τοποθέτησή της.

Χαρακτήρισε "κοινότυπη και παραπλανητική" τη γλώσσα της βρετανικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Τόνισε ότι δεν είναι μια ασθένεια που "ξεπερνιέται χάρη στη γενναιότητα και τη μαχητικότητα του ασθενούς", αλλά ούτε και με "ευχολόγια".

Η αναφορά της σχετίζεται με τη δήλωση προ ημερών του αντικαταστάτη του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία της χώρας. Ο Ντόμινικ Ράαμπ, συγκεκριμένα, αποκάλεσε "μαχητή" τον νοσούντα στη ΜΕΘ, Μπόρις Τζόνσον. Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του BBC υποστήριξε ότι είναι μύθος πως ο "κορονοϊός δεν γνωρίζει από τάξεις και ότι χτυπά το ίδιο φτωχούς και πλούσιους". Είπε χαρακτηριστικά: "Μας λένε ότι είναι ο μεγάλος ισοπεδωτής. Κι όμως είναι δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις αν είσαι φτωχός. Όσοι σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – οι οδηγοί αστικών λεωφορείων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι νοσηλευτές, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι καταστηματάρχες - είναι αυτοί που πληρώνονται δυσανάλογα τα λιγότερα από όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας. Και είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν γιατί είναι πιο εκτεθειμένοι λόγω των εργασιών τους στον ιό. Όσοι ζουν σε μικρά διαμερίσματα, στα τεράστια πολυώροφα κτιριακά συγκροτήματα δυσκολεύονται περισσότερο με την καραντίνα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας είναι σήμερα άνεργοι. Ο κορονοϊός είναι θέμα υγείας με κοινωνικές συνέπειες κι ως τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση".

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το δαχτυλίδι των 6,5 ευρώ αποδείχτηκε ότι έκρυβε διαμάντι 2,3 καρατίων
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό