Τετάρτη 1 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έφτιαξαν ιστοσελίδα για να υπολογίσετε πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστείτε τις μέρες της καραντίνας

  24/03/2020 09:49
Έφτιαξαν ιστοσελίδα για να υπολογίσετε πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστείτε τις μέρες της καραντίνας

Έφτιαξαν ιστοσελίδα για να υπολογίσετε πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστείτε τις μέρες της καραντίνας

  24/03/2020 09:49

Νέα ήθη και συνήθειες δημιούργησε ο κορωνοϊός, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν «ξεπηδήσει» στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που βοηθούν τον κόσμο να… υπολογίσει με ακρίβεια πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστεί για το διάστημα που θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι του.

Όλοι μας είδαμε απίστευτες σκηνές με καταναλωτές που γέμιζαν τα καρότσια τους αποκλειστικά με ρολά τουαλέτας – ένα φαινόμενο που οι ψυχολόγοι αποδίδουν στο ότι ο άνθρωπος  όταν απειλείται από μια λοίμωξη, γίνεται πιο ευαίσθητος στο αίσθημα αηδίας και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφύγει αυτή την εμπειρία.

Όπως εξηγούν, η σιχασιά λειτουργεί σαν κώδωνας του κινδύνου, που μας προειδοποιεί να αποφύγουμε την έκθεση στον επικίνδυνο παθογόνο παράγοντα. Και το καλύτερο εργαλείο για την εξάλειψη του υλικού που προκαλεί αηδία είναι το χαρτί υγείας που πλέον μετατρέπεται σε… μεταβληθεί σε σύμβολο ασφάλειας.

Υπάρχουν λοιπόν ιστοσελίδες που προσφέρουν εργαλεία… μέτρησης για να υπολογίσουμε πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστούμε για μεγάλο διάστημα, όπως η γερμανική www.blitzrechner.de ή η βρετανική howmuchtoiletpaper.com.

Σε αυτές τις ιστοσελίδες, βάζοντας απλά μερικά στοιχεία, μπορούμε να μάθουμε πόσα ρολά θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ανάλογα με το πόσο συχνά επισκεπτόμαστε την τουαλέτα. Υπάρχουν και πιο σύνθετες ρυθμίσεις, για να υπολογίσουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει το απόθεμα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Ένα εργαλείο που αποδεικνύεται χρήσιμο τόσο για να μην γεμίζουμε το σπίτι μας με περιττές προμήθειες, όσο και για να υπάρχει διαθεσιμότητα στην αγορά.

Όπως επισημαίνεται εξάλλου και στο howmuchtoiletpaper.com«Δεν μπορούν όλοι να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίζουν. Μην είστε εγωιστές!»

Πατώντας επάνω στους συνδέσμους μπορείτε να επισκεφθείτε τα sites.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας