Ζήτησε από το Siri να καλέσει το 911 ενώ βυθιζόταν και κατάφερε να σωθεί

«Siri, κάλεσε το 911»: Είναι το τελευταίο πράγμα που φώναξε ένας άνδρας στην Άϊοβα των ΗΠΑ λίγο πριν το αυτοκίνητό του πέσει με μεγάλη ταχύτητα στο παγωμένο ποτάμι.
 
Ο Γκάελ Σαλκέδο, 18 ετών, ήταν στο δρόμο για το κολέγιο στο οποίο φοιτούσε, όταν το αυτοκίνητο του χτύπησε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, σύμφωνα με την θυγατρικό μέσο ενημέρωσης του CNN, KIMT.
 
Ο Σαλκέδο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έστριψε το τιμόνι αριστερά και στη συνέχεια όλα ήταν θολά. Αυτό που κατάλαβε ήταν ότι το αυτοκίνητό του μόλις έπεσε στον ποταμό Winnebago.
 
«Δεν ήξερα που πήγαινα και μετά δεν είχα ιδέα τι έκανα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι επρόκειτο να πεθάνω» δήλωσε στο KIMT.
 
Ο 18χρονος φοιτητής φοβήθηκε ότι το αυτοκίνητο θα βυθιστεί οπότε σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί, κατέβασε τα παράθυρα. Ο πάγος και το νερό ήταν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.
 
Μέσα στο πανικό του, ο Σαλκέδο δεν μπορούσε να βρει το κινητό του, οπότε έκανε το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό: Χρησιμοποίησε την Siri για να φωνάξει την αστυνομία (μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στα κινητά iphone και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα μέσω της ψηφιακής φωνής).
 
Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο του ατυχήματος γρήγορα, αλλά η πίεση του νερού δεν επέτρεπε το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού. Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές - «ο Σαλκέδο έπρεπε να προσπαθήσει να βγει μόνος του», δήλωσε ο κ. Γκρεγκ Γουόρνερ από το πυροσβεστικό τμήμα του Μέισον Σίτι, στο KIMT.
 
«Τα χέρια μου ήταν παγωμένα και δεν ένιωθα τα πόδια μου. Πάλευα πολύ, αλλά το νερό ήταν τόσο δυνατό. Συνέχισα να σπρώχνω την πόρτα και είχα και την βοήθεια της πυροσβεστικής. Χρησιμοποίησα όλη μου τη δύναμη για να βγω από το νερό», δήλωσε.
 
Με τη βοήθεια του Γουόρνερ , ο 18χρονος σώθηκε και έλαβε τις πρώτες βοήθειες.
 
Πηγή: Huffington Post  
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του