Πρώην φωτορεπόρτερ τα παράτησε όλα και ζει σε σπηλιά (pics+vid)

Πόσο εύκολο να είναι για έναν άνθρωπο να παρατήσει μια επιτυχημένη καριέρα και τις ανέσεις του πολιτισμένου κόσμου για χάρη μιας... κατοικίας χωμένης στην απόκρημνη πλαγιά ενός βουνού, στη μέση του πουθενά;
 
Και όμως, ο Νταν Πράις, πρώην φωτορεπόρτερ από το Κεντάκι των ΗΠΑ, παράτησε την εργασία του για να ζήσει σε ένα μικρό σπίτι, σαν αυτά που μπορεί να δει κανείς στη γνωστή ταινία «Χόμπιτ», σε ένα βουνό στο Όρεγκον.
 
Αν και πετυχημένος, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και το άγχος, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τον έκαναν να δει τη ζωή με άλλο μάτι. Αφού διάβασε ένα βιβλίο με τίτλο Payne Hollow, παραιτήθηκε από τη δουλειά του, εγκατέλειψε την οικογένειά του και πήγε στο Όρεγκο, στη γενέτειρά του, για να ζήσει στα... λιβάδια.
«Σε όλη μου τη ζωή δούλευα για να πληρώνω λογαριασμούς. Τα είχα κάνει όλα λάθος» δηλώνει, συμπληρώνοντας: «Ποιος άνθρωπος με φυσιολογικό μυαλό θα περνούσε όλη του τη ζωή να πληρώνει για ένα κτίριο που δεν θα μπορούσε ποτέ να το χαρεί επειδή θα δούλευε συνεχώς;».
 
Έτσι ο Νταν Πράις όλο αυτόν τον καιρό, μετά τη μεγάλη φυγή του από τον πολιτισμό, έμεινε σε σκηνές, σε μια καλύβα και τέλος  σε ένα μικρό σπίτι ίδιο με σπηλιά, που είναι χωμένο σε μια βουνοπλαγιά στο Όρεγκον. Και έχει όλα όσα χρειάζεται. Δεν του λείπει τίποτα.
Όπως υποστηρίζει, όταν κάποιος ζει κάτω από τη γη, μπορεί να πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έξοδά του δεν ξεπερνούν τα 5.000 δολάρια ετησίως. Και μάλιστα από αυτά τα χρήματα, μόλις τα 100 δολάρια τον χρόνο αφορούν στο ενοίκιο που πληρώνει για αυτό τον χώρο στον ιδιοκτήτη.
 
Τα υλικά αγαθά είναι δυνάστης, κατά τον Νταν. Το να απαλλαγείς από αυτά είναι θείο δώρο, λέει ο πρώην φωτογράφος και νυν ερημίτης, που εδώ και είκοσι χρόνια ζει με αυτό τον τρόπο.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον