Έβαλε στοίχημα να φάει σαύρα και πέθανε!

Ο Ντέιβιντ Ντόουελ από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας έφαγε μία σαύρα τύπου γκέκο σ' ένα πάρτι, τελικά έπαθε μόλυνση από σαλμονέλα και πέθανε μετά από δέκα μέρες.

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο των φαγητών και τα κύρια συμπτώματα των πασχόντων είναι διάρροιες, στομαχικές πόνοι και πυρτός.

Ο 34χρονος που ήταν πατέρας τριών παιδιών και ήταν μαζί με τη σύζυγο του για 15 χρόνια είχε πάει σ' ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αλλά την επόμενη μέρα δεν ένιωθε καλά και όλοι πίστεψαν ότι οφείλεται σε hangover.

Ωστόσο μετά από δύο μέρες έκανε πράσινους εμετούς και φαινόταν πραγματικά άρρωστος. Αρχικά δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, αφού πίστευε ότι είναι στομαχόπονος. Τελικά οι οικείοι του τον έπεισαν να πάει όπου διαγνώστηκε με σαλμονέλα.

Τελικά σχεδόν μία βδομάδα μετά το περιστατικό η σύζυγος του μίλησε μ' έναν με τους φίλους του, ο οποίος της είπε ότι ο άντρας της είχε βάλει ένα στοίχημα στο πάρτι και έφαγε μία σαύρα, αλλά άλλοι φίλοι του δεν ήταν σίγουροι εάν συνέβη αυτό.

Όπως δήλωσε και η αδερφή του σε τοπικά M.M.E., «στο τέλος της μέρας δεν είμαστε σίγουροι αν έφαγε την σαύρα ή όχι. Ο Ντέιβιντ δεν το ανέφερε ποτέ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, Μαρκ Τέρνερ, η εκδοχή της κατανάλωσης σαύρας είναι πιθανή. Πολλά ζώα όπως βάτραχοι, χελώνες, φίδια και σαύρες μεταφέρουν σαλμονέλα και έχουν βακτήρια στην κοιλιά τους. Όπως είπε, «Είναι πιθανό η σαύρα κατά τη διαδικασία της πέψης ν' απελευθέρωσε τη σαλμονέλα. Αλλά δεν έχω ξανακούσει κάτι σαν κι αυτό».

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή