Πώς γεννήθηκε ο μύθος με το τέρας του Λοχ Νες (video)

Το τέρας του Λοχ Νες που κολυμπά εδώ και αιώνες στα νερά της σκοτσέζικης λίμνης γεννήθηκε σαν σήμερα, μέσα από το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.Πρόκειται για το πιο διάσημο μυθικό πλάσμα στο οποίο όμως πιστεύουν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι.

Οι θρύλοι για τα απαίσια και τρομακτικά τέρατα που ζουν στην λίμνη του Λόχνες στην Σκωτία πολλοί και όλοι τους χάνονται στα βάθη των αιώνων. Ωστόσο, το περίφημο πλέον Τέρας του Λοχ Νες γεννήθηκε σαν σήμερα στις 2 Μαΐου πριν από 86 χρόνια.

Ηταν την ημέρα εκείνη που η εφημερίδα Ινβέρνες Κούριερ μετέδωσε τη μαρτυρία ενός ζευγαριού που διατηρούσε το σπίτι του κοντά στη λίμνη.

«Γνωστός επιχειρηματίας, που μένει στο Ινβέρνες και η γυναίκα του (απόφοιτος πανεπιστημίου) αγναντεύοντας τη λίμνη από τη νότια ακτή, όχι μακριά από τον πλακόστρωτο δρόμο, παραξενεύτηκαν όταν παρατήρησαν αναταραχή στα νερά της λίμνης που λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν εντελώς ήρεμα» έγραφε το δημοσίευμα που περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια ένα κήτος που ο όγκος του θύμιζε φάλαινα να «πλατσουρίζει» στα νερά της λίμνης.

Η ιστορία του τέρατος του Λοχ Νες γίνεται το θέμα στον Τύπο όλης της Αγγλίας και εφημερίδες από το Λονδίνου στέλνουν ανταποκριτές να ερευνήσουν οι ίδιοι τη λίμνη για ίχνη του. Οι αναφορές από την εποχή σημειώνουν πως μεγάλο τσίρκο έφτασε στο σημείο να προσφέρει 20.000 λίρες αμοιβή, σε όποιον έπιανε και του παρέδιδε ζωντανό το Τέρας του Λοχ Νες. Η ιστορία φούντωσε ακόμη περισσότερο, όταν ένα δεύτερο ζευγάρι ισχυρίστηκε πως και εκείνο είδε το τέρας στη λίμνη.

Η φωτογραφία της Νέσι
Ενα χρόνο αργότερα, ο γυναικολόγος Ρόμπερτ Γουίλσον θα δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ένα τέρας, με μορφή δεινόσαυρου, να ξεπροβάλει από το νερό. Η φωτογραφία της Νέσι, όπως ονομάστηκε το τέρας, έγινε γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού». Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Χρόνια αργότερα, η αυθεντικότητα της φωτογραφίας αμφισβητήθηκε. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε μάλιστα την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1994 από μια ομάδα ερευνητών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέρατος του Λοχ Νες
Ερασιτέχνες ερευνητές αναζητούσαν επί δεκαετίες ίχνη που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του θρυλικού τέρατος του Λοχ Νες. Ως τα μέσα της δεκαετίας του ‘60, βρετανικά πανεπιστήμια επιχείρησαν να διεξάγουν έρευνες με χρήση υπερηχητικών μηχανημάτων στη λίμνη. Ομως, δεν κατάφεραν ποτέ να καταλήξουν σε κάτι χειροπιαστό.

Το 1975, μια νέα έρευνα κατέληξε σε μια θολή φωτογραφία από το βυθό της λίμνης που θεωρητικά αναπαριστούσε την φιγούρα ενός μεγάλου υδρόβιου ζώου. Αντίστοιχες έρευνες για το Τέρας του Λοχ Νες έγιναν τόσο τη δεκαετία του ‘80, όσο και τη δεκαετία του ‘90, όμως δεν προέκυψε ποτέ κανένα αποτέλεσμα.

Ο μύθος βέβαια καλά κρατεί και η μικρή παραλίμνια πόλη Ινβέρνες υποδέχεται κάθε χρόνο 400.000 επισκέπτες που φτάνουν στη Σκωτία με την ελπίδα να είναι εκείνοι που βρουν αποδείξεις για την ύπαρξη του Τέρατος του Λοχ Νες.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή