Κυριακή 17 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος μέδουσας στον Ινδικό ωκεανό

  19/04/2019 22:00
ΒΙΝΤΕΟ: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος μέδουσας στον Ινδικό ωκεανό

ΒΙΝΤΕΟ: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος μέδουσας στον Ινδικό ωκεανό

  19/04/2019 22:00
Ο δύτης Victor Vescovo βρισκόταν στην τάφρο της Ιάβας, που πιστεύεται ότι είναι το βαθύτερο σημείο του Ινδικού, για λογαριασμό του Discovery Channel. Μαζί με την ομάδα του, εντόπισαν ένα νέο είδος μέδουσας.
 
Μάλιστα βιντεοσκόπησαν το ζώο και το περιγράφουν ως «εξαιρετικό» που «δεν μοιάζει με κανένα από αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν».
 
Ο Alan Jamieson, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που ερευνούσε το βυθό της Ιάβας, μίλησε στο CNN για την ανακάλυψη. «Συνήθως έχουμε μια ιδέα για το τι θα αντικρίσουμε. Ήμασταν στο σκοτάδι και ξαφνικά τη βλέπουμε και λέμε “Θεέ μου, μία περίεργη μέδουσα”», ανέφερε.
Αμέσως μετά τη βιντεοσκόπηση της μέδουσας, ο Jamieson αναζήτησε στοιχεία στο διαδίκτυο και εντόπισε Ιάπωνες επιστήμονες που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με μια παρόμοια μέδουσα. Τελικά διαπίστωσαν πως πρόκειται για ένα είδος που δεν έχει όνομα.
 
Ο Jamieson κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη μέδουσα έχει προσαρμοστεί στο οικοσύστημα στην Ιάβας και δεν έχει συνηθισμένη συμπεριφορά: συνηθίζει να ανεβαίνει προς την επιφάνεια της θάλασσας και δεν μένει στον πάτο.
 
Η συμπεριφορά αυτή συμβαίνει διότι η περιοχή είναι σεισμογενής και η μέδουσα αν βρίσκεται μόνο στον πάτο της θάλασσας κινδυνεύει θα θαφτεί κατά τη διάρκεια σεισμού. 
 
Πηγή: reader.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας