Σκιάθος: Εκεί που τα αεροπλάνα προσγειώνονται ξυστά από το κεφάλι σου

Οι άνθρωποι που βλέπουν τα αεροπλάνα να απογειώνονται ή να προσγειώνονται. Ή αλλιώς, Planespotting, ένα πολύ ιδιαίτερο χόμπι.

Τις περισσότερες φορές λαμβάνει χώρα δίπλα σε μεγάλα αεροδρόμια και σε σημεία πάνω από τα οποία τα αεροπλάνα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις. Και είναι επίσης, πραγματικό "κυνήγι", αφού οι "σπότερς" μπορεί να περιμένουν ώρες ολόκληρες για μια καλή λήψη.

Οι "σπότερς" προσπαθούν να φωτογραφίσουν όσα περισσότερα νηολόγια μπορούν (μία σειρά από αριθμούς ή γράμματα που είναι μοναδικά για κάθε αεροπλάνο) και να μελετήσουν τους τύπους των αεροσκαφών που παρατηρούν.

Στο εξωτερικό τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παρατηρήσεων αεροσκαφών για τους λάτρεις του αντικειμένου.

Παράδεισος για το εν λόγω χόμπι στην Ελλάδα, θεωρείται το αεροδρόμιο Σκιάθου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης" (ανήκει στη Fraport) που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Εκεί που έλαβε χώρα χθες ένα ατύχημα κατά το οποίο ένας 12χρονος τραυματίστηκε από αέρια αεροπλάνου.

Συγκεκριμένα το παιδί βρισκόταν με τον πατέρα του σε σημείο στο οποίο τουρίστες απαθανατίζουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται. Το παιδάκι διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στη συνέχεια με μέριμνα του Λιμεναρχείο διακομίσθηκε με ιδιωτικό σκάφος στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Δείτε σχετικά βίντεο από το αεροδρόμιο της Σκιάθου - Στο νησί έρχονται άλλωστε κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι μόνο και μόνο για να λάβουν τα τέλεια πλάνα από τα αεροσκάφη που προσγειώνονται:

Ο διάδρομος είναι μικρός σε μήκος και στενός, έχει διαστάσεις 1.628x30 μέτρα και εξυπηρετεί από πτήσεις charter μέχρι και αεροσκάφη μεγέθους Boeing 757.

H Παρασκευή συνήθως είναι η μέρα με τα περισσότερα αεροσκάφη που το προσεγγίζουν.

Τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στον διάδρομο 02 περνούν από τα ανατολικά της Σκιάθου και ακριβώς πάνω από έναν παραλιακό δρόμο έξω από το σύνορο του αερολιμένα.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα κοντά σε υποστατικά και οικοδομές στην Ανάγεια
Ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών
Τριανταοκτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία από τις 24 Απριλίου (pic)
Mικρές εστίες φωτιάς στη Λεμεσό-Στη μάχη δύο εναέρια μέσα
Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές
Διασωληνωμένος 53χρονος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι-Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο
Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο-«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»
Mαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα, τον γάζωσαν μπροστά στο παιδί του-«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου...»
Συνελήφθη 16χρονος για διαρρήξεις και κλοπή αυτοκινήτου στη Λευκωσία
Συζητήσεις ΟΗΕ και ΗΠΑ για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο στη Γάζα