9 σημάδια ότι είστε εξυπνότερος από τον υπόλοιπο κόσμο

Παρά τα διάφορα τεστ που έχουν ανακαλυφθεί για τη μέτρηση της ευφυΐας, η αλήθεια είναι ότι παραμένει δύσκολο να διαπιστωθεί αν ένα άτομο είναι πιο έξυπνο από τον περίγυρό του.

Άλλωστε, η επιστήμη δεν έχει καταλήξει τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους, ωστόσο, διάφορες έρευνες έχουν αποκαλύψει εννιά διακριτικά σημάδια που χαρακτηρίζουν τους ευφυείς ανθρώπους.

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά ή και περισσότερα του ενός, τότε μάλλον η ευφυΐα σας είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο.

1. Το μεγαλύτερο από τα αδέλφια: μελέτη έδειξε ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια των οικογενειών παρουσιάζουν υψηλότερη ευφυΐα από τα μικρότερα, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη προσοχή που δίνουν οι μητέρες στα πρώτα παιδιά τους.

2. Οι γάτες: αν το κατοικίδιό σας είναι γάτα, τότε πιθανότατα να είστε πιο ευφυείς από τους υπόλοιπους γύρω σας, αν και γενικά τα κατοικίδια δείχνουν άτομα ας πούμε αυξημένης εξυπνάδας.

3. Ο θηλασμός: έρευνα σε 3.000 παιδιά έδειξε ότι αυτά που θήλασαν ήταν πιο έξυπνα από τα άλλα, ωστόσο οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν όντως ο θηλασμός ενισχύει την ευφυΐα ενός ατόμου.

4. Το ύψος: σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Πρίνστον, οι πιο ψηλοί άνθρωποι έχουν και... υψηλότερο δείκτη ευφυΐας και αναλαμβάνουν πιο εύκολα θέσεις ευθύνης.

5. Το διάβασμα: όσο πιο μικρή είναι η ηλικία που ένα παιδί μαθαίνει να διαβάζει, τόσο πιο αυξημένη ευφυΐα διαθέτει (λογικό ακούγεται...).

6. Η ανησυχία: άνθρωποι που στρεσάρονται εύκολα και για διάφορα πράγματα θεωρούνται πιο έξυπνοι από τους πιο χαλαρούς συνανθρώπους τους.

7. Το χιούμορ: άνθρωποι με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ που και οι ίδιοι είναι χιουμορίστες είναι πιο ευφυείς από τους άλλους.
8. Οι νυχτερινοί τύποι: άνθρωποι που μπορούν να είναι πιο δημιουργικοί τη νύχτα παρά την ημέρα θεωρούνται ότι έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας από τον υπόλοιπο κόσμο.

9. Οι εσωστρεφείς: διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα πιο ευφυή άτομα είναι άνθρωποι πιο εσωστρεφείς και πιο "άνετοι" με τον εαυτό τους.
 

Δειτε Επισης

Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του
Τύπος εξόργισε τους χρήστες του διαδικτύου-Βούτηξε ένα κομμάτι πίτσας στην μπύρα και μετά το έφαγε