Αποκρυπτογράφησαν... σατανιστική επιστολή καλόγριας

Η μοναχή Maria Crocifissa della Concezione έγραψε την επιστολή στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676. Υποστήριζε πως ο Σατανάς προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του.

Στο χειρόγραφο της καλόγριας υπήρχαν και μία σειρά από σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, σε ελληνικά, κυριλλικά, αραβικά και ρουνικά.

Εύλογα, η επιστολή συγκέντρωνε πολλούς οι οποίοι ήθελαν να την "σπάσουν" και να καταλάβουν τα κρυμμένα μηνύματά της, ενώ γύρω από αυτήν στήθηκαν ιστορίες μεταφυσικής και τρόμου.

Τελικά, μία ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία μπόρεσε πρόσφατα να εντοπίσει στο "σκοτεινό διαδίκτυο" (dark web) ένα πρόγραμμα με αλγόριθμους, με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται πως αποκρυπτογράφησε το «απαγορευμένο» κείμενο.

Τι έδειξε η αποκρυπτογράφηση

"Συγχρονίσαμε το πρόγραμμα με τις γλώσσες των αρχαίων ελληνικών, αραβικών, λατινικών και Ρούνων και διαπιστώσαμε ότι όντως το περιεχόμενο της επιστολής είναι σατανικό" ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου, Daniele Abate.

Η αποκρυπτογράφηση της επιστολής ενέτεινε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν ότι η Ιταλίδα μοναχή είχε άριστες γλωσσικές γνώσεις (οι οποίες της επέτρεψαν να εφεύρει τον κώδικα). Πιθανότατα όμως έπασχε από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή και αυτό είναι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο.

Κάθε σύμβολο πάντως είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Σύμφωνα με ενδείξεις αυτά επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή ασυνείδητα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η επιστολή περιέχει κυριολεκτικά ασυναρτησίες που ενθαρρύνουν τους Χριστιανούς να σταματήσουν να πιστεύουν στον Θεό.

"Η θεωρία μου ήταν ότι η επιστολή περιέχει ένα ακριβές αλφάβητο που εφηύρε η καλόγρια, αναμειγνύοντας με μεγάλη προσοχή σύμβολα που ήδη γνώριζε. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Υπάρχουν κάποια που επαναλαμβάνονται, ίσως σκόπιμα ή ίσως ασυνείδητα σημείωσε ο Abate.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το δαχτυλίδι των 6,5 ευρώ αποδείχτηκε ότι έκρυβε διαμάντι 2,3 καρατίων
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό