Στο εδώλιο νεαρός που κυνηγούσε Πόκεμον σε εκκλησία

Η δίκη ενός Ρώσου μπλόγκερ που διώκεται διότι κυνηγούσε Πόκεμον μέσα σε εκκλησία και γύρισε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ξεκίνησε την Δευτέρα στο Εκατερίνενμπουργκ, στα Ουράλια.

Ο 22χρονος Ρουσλάν Σακαλόφσκι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 7 έτη καθώς κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και εξύβριση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών. Η υπόθεση παραπέμπει σε εκείνη του συγκροτήματος των Pussy Riot, των νεαρών γυναικών που καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους το 2012 εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.

«Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω οποιονδήποτε» υποστήριξε ο νεαρός ενώπιον του δικαστηρίου για το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Life News.

Ο Σακαλόφσκι, δήλωσε αθώος, ενώ επισήμανε ότι ανάρτησε το βίντεο για να πυροδοτήσει την κριτική και τον διάλογο.

Δηλωμένος άθεος κι αφού αποφάσισε τη συγκεκριμένη αποστολή όταν παρακολούθησε μια τηλεοπτική εκπομπή όπου αναφερόταν ότι οι επίδοξοι παίχτες κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να τη βγάλει εις πέρας στον καθεδρικό ναό του Εκατερίνενμπουργκ, που χτίστηκε στο σημείο που εκτελέστηκε το 1918 ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β΄ και η οικογένειά του.

Ο μπλόγκερ βιντεοσκόπησε τα κατορθώματά του, την ώρα που συνελάμβανε πολλά εικονικά πλάσματα. Την ίδια ώρα ακουγόταν μια μελωδία που παρέπεμπε σε μια προσευχή, διανθισμένη ωστόσο με ύβρεις.

Κατόπιν βγήκε από τον ναό και είπε ότι λυπάται που «δεν μπόρεσε να πιάσει το σπανιότερο Πόκεμον: τον Ιησού».

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας κατηγόρησε τον μπλόγκερ για βλασφημία. «Δεν ζήτησα από κανέναν να παρακολουθήσει τα βίντεό μου» δήλωσε ο νεαρός άνδρας σε ένα διάλειμμα της δίκης του.

Η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη Ρωσία να αφήσει ελεύθερο αμέσως τον μπλόγκερ, κρίνοντας πως πρόκειται για κρατούμενο συνείδησης.

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα