Ένα απλό ταξιδάκι στο... διάστημα!

Πλήρωμα τριών ατόμων από διαφορετικές χώρες επιβαίνει σε ρωσικό πύραυλο Soyuz ο οποίος εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν σήμερα για ένα διήμερο ταξίδι προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με μετάδοση της τηλεόρασης της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA).
 
Η Αμερικανίδα αστροναύτης της NASA Καθλίν (Κέιτ) Ρούμπινς, ο Ρώσος κοσμοναύτης Ανατόλι Ιβανίσιν και ο Ιάπωνας αστροναύτης Τακούγια Ονίσι απογειώθηκαν από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στις 4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα.
 
Οι τρεις αστροναύτες θα φτάσουν αύριο στον Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, για να ξεκινήσουν μια αποστολή διάρκειας τεσσάρων μηνών.
 

Η Ρούμπινς, ο Ιβανίσιν και ο Ονίσι θα συναντηθούν με τον αστροναύτη της NASA και διοικητή του Σταθμού Τζεφ Ουίλιαμς και δύο Ρώσους κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Σταθμό από τον Μάρτιο.
 
Η χθεσινή εκτόξευση αποτελεί την πρώτη πτήση της νέας γενιάς της διαστημικής κάψουλας Σογιούζ, οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή οι μόνες που μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες και κοσμοναύτες προς και από τον Σταθμό, ένα έργο αξίας 90 δισεκατομμυρίων ευρώ (100 δις δολάρια) στο οποίο συμμετέχουν 15 χώρες.
 
Η NASA ευελπιστεί πως θα μπορέσει να επαναφέρει το 2018 τις αμερικανικές αποστολές στο διάστημα, σε κάψουλες ή οχήματα που κατασκευάζονται από την αεροναυπηγική εταιρεία Boeing και την εταιρεία Space Exploration Technologies, γνωστή ως SpaceX.
 

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship