Virtual αγώνας της Formula E στο Λας Βέγκας

Έναν εικονικό αγώνα στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Ιανουάριο ετοιμάζει η Formula E- η πρώτη διοργάνωση αγώνων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο- με πιθανό έπαθλο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τον νικητή.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E, Αλεχάνδρο Αγκάγκ, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη πως η διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας κανονικοί οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με κάποιους από τους φαν σε εξομοιωτές, θα μπορούσε να αποτελέσει τμήμα του κανονικού πρωταθλήματος στο μέλλον.
 
«Θεωρούμε τα e-sports μια τεράστια ευκαιρία, και θα θέλαμε να είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε πλήρως σε αυτά» δήλωσε σχετικά. «Θα είναι ο πρώτος εικονικός αγώνας με 20 επαγγελματίες οδηγούς σε αγώνα ταχύτητας, σε μεγάλη σκηνή και με πολύ μεγάλο έπαθλο».
 
Ο Ισπανός επιχειρηματίας είπε πως ο αγώνας θα εντάσσεται στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show (CES) στις 5-8 Ιανουαρίου.
 
Όσον αφορά στο έπαθλο, αν και πηγές εκ των έσω της διοργάνωσης υποδεικνύουν ένα εκατ. δολάρια ως πιθανό βραβείο, ο Αγκάγκ ανέφερε ότι το έπαθλο θα είναι «πάνω από εξαψήφιο».
 
«Θα είναι ένα καλό τζάκποτ για το Βέγκας» είπε, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος θέλει να κερδίζει ένα εκατομμύριο στο Βέγκας».
 
Οι προκριματικοί διαγωνισμοί θα αρχίσουν τρεις ημέρες πριν, με gamers να εγγράφονται και να διαγωνίζονται online. Πέντε θα διασφαλίσουν θέσεις. Όταν έρθει η ώρα της κούρσας, τότε και μόνο τότε θα προβληθεί η εικονική πίστα, όπως στην κανονική Formula E.
 
O Αγκάγκ προωθούσε την ιδέα ενός virtual αγώνα με gamers εναντίον οδηγών σε ένα «ePrix» πριν από την πρώτη σεζόν της Formula E το 2014.
 
Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα «πείραμα», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτάθλημα στο μέλλον, «αλλά όχι τώρα». Επίσης, οραματίζεται μια στιγμή στο μέλλον που οι φίλαθλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν Εικονική Πραγματικότητα για να ανταγωνίζονται οδηγούς στην «κανονική» πίστα- αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για να φτάσει εκείνη η ημέρα.
 
ΠΗΓΗ: Naftemporiki
 
 
 

Δειτε Επισης

Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου
Ισραήλ και τεχνητή νοημοσύνη κατά Χαμάς-Πώς ο αλγόριθμός επέλεξε χιλιάδες στόχους