Εξιτήριο σε πέντε ασθενείς με κορωνοϊό έπειτα από κλινική δοκιμή νέας θεραπείας στο Hadassah

Εξιτήριο πήραν πέντε ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν εντελώς υγιείς και αρνητικοί στη νόσο, αφού έλαβαν μέρος στην πρώτη κλινική δοκιμή μιας νέας θεραπείας κατά της COVID-19, την οποία ανέπτυξε το Νοσοκομείο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah, το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής ονομάζεται Allocetra, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Enlivex, βάσει έρευνας που διεξήγαγε ο καθηγητής Dror Mevorach, επικεφαλής των τμημάτων Εσωτερικής Ιατρικής και κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Hadassah.
 
Το φάρμακο είχε ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε 10 σηψαιμικούς ασθενείς.
 
«Η νέα θεραπεία με Allocetra είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων όπου υπάρχει υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή πρωτεϊνών από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, γνωστές ως κυτταροκίνες, προκαλώντας καταιγίδα κυτταροκινών. Το Allocetra παίρνει κύτταρα από έναν υγιή δότη και τροποποιώντας τα, τα μεταφέρει στο σώμα του ασθενή, ώστε να περιοριστεί η φλεγμονή ή η καταιγίδα κυτταροκινών, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τους ασθενείς», ανέφερε ο κ. Mevorach.
 
Η κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Vernon Van Heerden, διευθυντή της Γενικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Hadassah, με την άδεια του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.
 
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που οι ασθενείς που βρίσκονταν σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση, ανάρρωσαν πλήρως μετά τη θεραπεία με Allocentra», ανέφερε σε σχετικό δελτίο Τύπου η Enlivex, η εταιρεία που κατασκεύασε το εν λόγω φάρμακο.
 
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah Καθ. Zeev Rotstein ανάφερε ότι «παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε και την εντατική προετοιμασία μας να περιθάλψουμε ένα ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, το Νοσοκομείο Hadassah συνεχίζει να καινοτομεί και να ηγείται της ανακάλυψης καινοτόμων θεραπειών για τον κορωνοϊό».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα φάρμακο που ήταν προϊόν έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μας, φαίνεται να έχει θεραπευτικές δυνατότητες γι’ αυτούς τους ασθενείς», συμπλήρωσε.
 
Οι ιατροί του Νοσοκομείου Hadassah, δεδομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας, συνεχίζουν, όπως αναφέρεται, να προσφέρουν την ιατρική τους εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη σε ασθενείς στην Κύπρο, μέσω τηλεδιάγνωσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ