Γιατί η παρουσίαση του νέου iPhone θεωρείται η πιο σημαντική των τελευταίων ετών

H Apple ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την παρουσίαση των νέων προϊόντων της αλλά και να αποκαλύψει τη φετινή σειρά iPhone.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone κάθε Σεπτέμβριο και η διάθεση τους προς πώληση ξεκινά λίγες μέρες μετά το καθιερωμένο event. Αυτή η χρονιά, όμως, είναι διαφορετική. Η Apple προχώρησε στη κυκλοφορία των νέων Apple Watches τον περασμένο μήνα, ενώ ανακοίνωσε πως η «αποκάλυψη» του νέου iPhone θα γίνει τον Οκτώβριο. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία με τη σειρά της διέκοψε την κατασκευή ηλεκτρονικών και ανάγκασε τους περισσότερους υπαλλήλους της Apple να εργαστούν από το σπίτι.

Ωστόσο, η φετινή κυκλοφορία του iPhone είναι σημαντική. Αναμένεται να περιλαμβάνει την πρώτη  μεγάλη αλλαγή εξωτερικού σχεδιασμού από το 2017, όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X με αναγνώριση προσώπου. Τα φετινά μοντέλα θα διαθέτουν εξωτερικά χαρακτηριστικά τύπου iPad με πιο ευθείες γραμμές περιμετρικά, σε σύγκριση με τις καμπυλωτές άκρες των τρεχόντων iPhone.

Η Apple αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει τέσσερα ξεχωριστά iPhone σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης και τιμές – ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών από ό, τι στο παρελθόν.

Ορισμένα από τα νέα μοντέλα θα μπορούν να υποστηρίξουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, τα οποία υπόσχονται ταχύτερους χρόνους λήψης, παρόλο που τα εν λόγω δίκτυα δεν είναι ολοκληρωμένα κατασκευαστικά στις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να απογοητεύσει ορισμένους χρήστες.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν 4 νέες συσκευές iPhone

iPhone 12 Mini, μια νέα συσκευή με οθόνη 5,4 ιντσών. Αυτό θα είναι το μικρότερο iPhone, μετά το ντεμπούτο  της εταιρείας σε εκδόσεις κινητών  πλήρους οθόνης το 2017 και πιθανότατα θα έχει το ίδιο μέγεθος με το iPhone 6.

Το iPhone 12, η τυπική έκδοση με οθόνη 6,1 ιντσών, το ίδιο μέγεθος με το σημερινό.

iPhone 12 Pro, επίσης με οθόνη 6,1 ιντσών, αλλά με υψηλότερες προδιαγραφές στο λογισμικό του.

iPhone 12 Pro Max, το οποίο θα έχει τη μεγαλύτερη οθόνη μέχρι σήμερα 6,7 ιντσών (το σημερινό iPhone 11 Pro Max ξεπερνά τις 6,5 ίντσες)

Πρόκειται για την μεγαλύερη επέκταση της γκάμας του iPhone, ξεκινώντας από μια νέα επιλογή – όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης –  και καταλήγοντας σε μια νέα επιλογή υψηλών προδιαγραφών, με σκοπό την πιθανή παρακίνηση των καταναλωτών να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Ενδιαφέρον, επίσης, είναι πως τα τηλέφωνα θα είναι διαφορετικά και οπτικά, σε σχέση με μοντέλα προηγούμενων ετών, δίνοντας στους χρήστες έναν ακόμη λόγο για αναβάθμιση.

Επί του παρόντος, η Apple διαθέτει το iPhone 11 με οθόνη 6,1 ιντσών έναντι 590 ευρώ , το iPhone 11 Pro με οθόνη 5,8 ιντσών έναντι 800 ευρώ  και το iPhone 11 Pro Max με οθόνη 6,5 ιντσών έναντι 1000 ευρώ. Η Apple ενδέχεται να συνεχίσει να πωλεί αυτά τα μοντέλα – συνήθως, ρίχνει κατά 100 ευρώ τις τιμές των προηγούμενων μοντέλων, ώστε να διατηρεί τη ζήτηση.

Η ετικέτα της Apple με την ένδειξη «Hi Speed», θα αναφέρεται στις υψηλότερες ταχύτητες δικτύου, που υπόσχονται τα τηλέφωνα 5G.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές ελπίζουν εδώ και χρόνια ότι ένα iPhone 5G θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναβάθμιση και θα ωθήσει ένα μεγάλο κύμα πωλήσεων, όχι μόνο για κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Apple, αλλά και για κατασκευαστές τσιπ όπως η Qualcomm και εταιρείες όπως η Verizon και η T-Mobile, οι οποίες έχουν επενδύσει στα 5G δίκτυα.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple πραγματοποίησε μόνο μία ή δύο εκδηλώσεις για το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι παρουσιάσεις του τρέχοντος έτους είναι διαφορετικές – γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας. Επίσης, υπάρχει συνεχής επιθυμία για τις παρουσιάσεις της Apple από πελάτες, μέσα ενημέρωσης και θαυμαστές. Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άτομα συντονίστηκαν σε ζωντανή ροή στο YouTube τον περασμένο μήνα για να παρακολουθήσουν τα στελέχη της Apple να ανακοινώνουν τα νέα Apple Watches.

Πηγή: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship