Αυτές είναι οι τρεις σειρές του 2020 που θα σε καθηλώσουν

Άλματα τεραστίων διαστάσεων έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές σε συνδυασμό με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, αφού παρέχουν συνεχώς νέο περιεχόμενο στο κοινό.
 
Ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού, η ανάγκη για ψυχαγωγία από το σπίτι έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να «καταβροχθίζει» τη μια σειρά μετά την άλλη.
 
Όσο ιδιαίτερο κι αν ήταν το 2020 με την πανδημία που έφερε ο κορωνοϊός, στους λάτρεις των σειρών δόθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το λεγόμενο catching up με τις σειρές που δεν θα υπήρχε χρόνος να ολοκληρωθούν υπό άλλες συνθήκες, αλλά και εξερεύνηση νέων παραγωγών που βγήκαν τη χρονιά που διανύουμε.
 
Σε αυτή τη μικρή λίστα των καινούργιων (σ.σ. βγήκαν μέσα στο 2020), αλλά συνάμα πολύ ποιοτικών σειρών κατατάσσονται τρεις μίνι σειρές από ξεχωριστές πλατφόρμες (Apple TV +, HBO και Netflix).
 
Defending Jacob
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του William Landay, η δραματική σειρά του Apple TV + έκανε πρεμιέρα στις 24 Απριλίου 2020 και ολοκλήρωσε με το τελευταίο της επεισόδιο στις 29 Μαΐου 2020. 
 
Η μίνι αυτή σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια τα οποία εύκολα ή δύσκολα μπορούν να «καταναλωθούν» μέσα σε μία ή δύο μέρες.
 
Το κύριο cast της σειράς αποτελείται από τους Chris Evans (Andy Barber), Michelle Dockery (Laurie Barber) και Jaeden Martell (Jacob Barber).
 
Η πλοκή
Μετά από μια αναπάντεχη δολοφονία ενός μαθητή, μια οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας. Ο πατέρας της οικογένειας Barber, ο Andy τον οποίο υποδύεται Chris Evans, είναι βοηθός εισαγγελέας (σ.σ. άρα και άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση).
 
Όταν μαθαίνει ότι ο γιος του θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος στη δολοφονία του συμμαθητή του αναγκάζεται να μείνει μακριά από την υπόθεση, αφού δημιουργούνται αυτόματα συγκρουόμενα συμφέροντα, ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει με κάθε τρόπο αν υπάρχει πιθανότητα ο γιος του να σκότωσε τον συμμαθητή του.
 
Ολόκληρη η σειρά βασίζεται γύρω από την οικογένεια Barber, αλλά και τη σχέση των γονιών με τον γιο τους, δείχνοντας πόσο δύσκολο είναι για έναν γονιό να πιστέψει ότι το παιδί του μπορεί να έχει διαπράξει ένα φρικτό έγκλημα.
 
Παράλληλα, η εξαιρετική σχέση της οικογένειας δοκιμάζεται καθημερινά, με τα ΜΜΕ να προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για την οικογένεια Barber, παραβιάζοντας πολλές φορές την προσωπική ζωή των εμπλεκομένων.
 
Γιατί αξίζει να τη δεις
Η σειρά αρχίσει να χτίζει την αγωνία και το μυστήριο από το πρώτο επεισόδιο και σε κάνει συνεχώς να αμφιβάλεις αν ο γιος της οικογένειας (σ.σ. Jacob) διέπραξε το έγκλημα για το οποίο τον κατηγορούν.
 
Οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικές, με τον Chris Evans να κλέβει την παράσταση και ν’ αποδεικνύει ότι είναι ικανός για πολύ περισσότερα απ’ αυτά που τον έχουμε συνηθίσει στον ρόλο του ως Captain America.
 
Το Defending Jacob είναι μια δυνατή δραματική σειρά με ευκολοκατανόητη πλοκή. Το τέλος μιας σειράς μπορεί να θεωρείται το Άλφα και το Ωμέγα της από το κοινό και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της σειράς. Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώνεται το Defending Jacob θα σας κάνει να σκεφτείτε ότι πολλά πράγματα δεν είναι τελικά έτσι όπως φαίνονται...
 

 
I Know This Much Is True
Ακόμη μια σειρά που βασίζεται σε βιβλίο. Το μυθιστόρημα του Wally Lamb μεταφέρθηκε στη δραματική σειρά του HBO, με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται στις 10 Μάιου ενώ το έκτο και τελευταίο στις 14 Ιουνίου. Η σειρά αποτελείται από έξι μονόωρα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Mark Ruffalo.
 
Το I Know This Much is True αναδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ δύο δίδυμων αδελφών στην Αμερική, αναλύοντας πώς αυτή διαμορφώνεται μέσα από το πένθος, τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των δύο χαρακτήρων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αδέλφια υποδύεται ο ίδιος ηθοποιός (σ.σ. Mark Ruffalo) σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.
 
Η πλοκή
Η ιστορία αρχίζει με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τους δίδυμους Dominick και Thomas Birdsey. Η πρώτη κιόλας σκηνή σε βάζει στο κλίμα της σειράς, αφού ένα σοκαριστικό γεγονός καθορίζει την εξέλιξη της ιστορίας.
 
Ο μικρότερος αδερφός της οικογένειας, Thomas, ο οποίος παλεύει με προβλήματα ψυχικής υγείας, θα προβεί σε μια αποτρόπαια πράξη στη μέση μιας βιβλιοθήκης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
 
Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει μια «μάχη» ανάμεσα στον αδερφό του, Dominick και τις Αρχές, οι οποίες θέλουν να μεταφέρουν τον Thomas σ’ ένα αυστηρό ψυχιατρικό νοσοκομείο, πιστεύοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για τους συνανθρώπους του.
 
Ο Dominick, μέσα από τον αγώνα που κάνει για να μείνει κοντά στον αδερφό του, θ’ ανακαλύψει και τα δικά του ξεχωριστά προβλήματα, τα οποία έχουν πολύ βαθύτερες ρίζες απ’ ό,τι πιστεύει.
 
Χωρίς να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες, το I Know This Much Is True θίγει αρκετά ζητήματα που όλοι μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενδεχομένως να ήρθαμε αντιμέτωποι μεγαλώνοντας.
 
Γιατί αξίζει να τη δεις
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σκληρό δράμα που ασχολείται με τραγικά γεγονότα και τραυματικές εμπειρίες, ο ωμός ρεαλισμός με τον οποίον παρουσιάζεται η πλοκή είναι εξαιρετικός.
 
Η συγκινητική ιστορία των δύο αδερφών σε βάζει αυτόματα στο τρυπάκι για να προβληματιστείς και να σκεφτείς ότι στη ζωή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
 
Τα flashbacks της σειράς δένουν τέλεια με την υπόλοιπη ιστορία και σαν ένα μικρό παζλ συμπληρώνεται σιγά σιγά σε κάθε επεισόδιο.
 
Η άψογη ερμηνεία του Mark Ruffalo και η ενσάρκωση των δύο αυτών αδερφών τον κατέστησε δικαίως προτεινόμενο για τα φετινά βραβεία Emmy και αποτελεί ίσως τον κυριότερο λόγο για να δει κάποιος τη σειρά.
 
 
Unorthodox
Η μόνη από τις τρεις σειρές που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, όντας παράλληλα βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών, που θα σας φανούν πολύ λίγα αφού πρόκειται για μια από τις καλύτερες παραγωγές του Netflix για το 2020. 
 
Το Unorthodox βγήκε στο Netflix στις 26 Μαρτίου και εξιστορεί την αυτοβιογραφία μιας γυναίκας, της Ester Shapiro (σ.σ. στην πραγματική ζωή Deborah Feldman), η οποία άνηκε στην εβραϊκή κοινότητα των Χασιδικών και προσπάθησε να ξεφύγει από έναν προσυμφωνημένο γάμο για ν' αρχίσει μια καινούργια ζωή ως μητέρα. 
 
Η πλοκή
Όπως προαναφέρθηκε, η πρωταγωνίστρια Ester Shapiro θέλει να απομακρυνθεί από την κοινότητά της στο Μανχάταν, γι' αυτό και φεύγει κρυφά από την Αμερική με προορισμό το Βερολίνο, όπου θέλει ν' αρχίσει μια νέα ζωή.

Στην πορεία η Ester δημιουργεί νέους φίλους, μαθαίνει για την αγάπη και το πάθος ενώ συνεχίζει την ασχολία της με τη μουσική.
 
Τα τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, αρχικά η Esty ως ένα νεαρό κορίτσι που μαθαίνει τους τρόπους της κοινότητας, έπειτα η Esty ξεκινά τη νέα της ζωή ως σύζυγος του Yanky και τέλος το παρόν χρονικό πλαίσιο – όλα συμπληρώνουν το ένα το άλλο τέλεια με ένα διαφορετικό θέμα σε κάθε επεισόδιο.
 
Γιατί αξίζει να τη δεις
Παρόλο που δεν είναι η σειρά με τις τεράστιες ανατροπές και την πολύπλοκη ιστορία, η μαγεία της κρύβεται μέσα στα πραγματικά γεγονότα και τις αποκαλύψεις της κοπέλας που προσπαθεί ν' αποκοπεί από τις ρίζες της. 
 
Δίχως αμφιβολία το Unorthodox είναι μια από τις καλύτερες μίνι σειρές της χρονιάς που διανύουμε. Όπως ακριβώς και στις δυο προηγούμενες σειρές της λίστας μας, η πρωταγωνίστρια Shira Haas μαγνητίζει τα βλέμματα με την εξαιρετική της ερμηνεία, παρά το νεαρό της ηλικίας της. 
 
Το Unorthodox μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος να γνωρίσεις νέες κουλτούρες και αντιλήψεις, καταφέρνοντας παράλληλα ν' αντιληφθείς ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν άτομα που γεννιούνται σε κοινότητες με συγκεκριμένα καλούπια και χωρίς την ελευθερία της έκφρασης σε βασικά ζητήματα. 
 
Αυτό που κάνει, ωστόσο, είναι να πει μια απλή ιστορία αποτελεσματικά, ενώ θίγει αρκετά σοβαρά θέματα, σχετικά με την ηθική και τις πεποιθήσεις του ατόμου και των κοινοτήτων, κάτι που σπάνια γίνεται με τόσο μεγάλη περιγραφικότητα στις τηλεοπτικές σειρές.
 

 

Δειτε Επισης

Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου