Πότε θα αγκαλιαστούμε ξανά χωρίς φόβο; 511 Αμερικανοί επιδημιολόγοι απαντούν

Στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού αναγκαστήκαμε να βγάλουμε από τη ζωή μας πράγματα και συνήθειες που μέχρι πρότινος θα μας φαινόταν αδιανόητο να αποχωριστούμε. Ένας καφές με φίλους, μια χειραψία, μια αγκαλιά, ένα φιλί. Κι όμως, όλα αυτά που, ειδικά για τους μεσογειακούς τύπους όπως και οι Έλληνες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας μέσης καθημερινότητας, έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη - κυριολεκτικά - «απαγορευμένοι καρποί». 

Κι ενώ η πρώτη φάση της πανδημίας δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση, η οικονομία επανεκκινεί σταδιακά στις περισσότερες χώρες του πλανήτη και (σχεδόν) όλα επανέρχονται σιγά σιγά στην πρότερη κατάσταση, η αποκατάσταση της διαπροσωπικής επαφής παραμένει ο «άγνωστος Χ» για τους επιδημιολόγους, στην εξίσωση της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Θέλοντας, λοιπόν, να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες όλου του κόσμου, οι New York Times απευθύνθηκαν σε 511 Αμερικανούς επιδημιολόγους, ρωτώντας πότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε χωρίς φόβο συνολικά 20 καθημερινές δραστηριότητες, όπως να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο ή να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους μας. 

Οι περισσότεροι από αυτούς διευκρίνισαν πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι να ξαναπάνε και οι ίδιοι σε μια συναυλία, σε αθλητικές εκδηλώσεις σε θρησκευτικές λειτουργίες, εκτός και αν στο μεταξύ ανακαλυφθεί το πολυπόθητο εμβόλιο ή κάποιο φάρμακο που θα αντιμετωπίζει ικανοποιητικά τον κορονοϊό. Ενδεικτικά, το 42% των 511 επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα κάνουν τουλάχιστον ένα χρόνο για να πάνε σε γάμο ή κηδεία, το 41% τρεις έως 12 μήνες και μόνο το 17% προτίθεται να πάει από φέτος το καλοκαίρι. Παράλληλα, το 42% δεν σκοπεύει να ανταλλάξει χειραψίες ή αγκαλιές με φίλους πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, το 39% θα το κάνει μέσα στους επόμενους τρεις έως 12 μήνες, το 14% αυτό το καλοκαίρι και το 6% ποτέ ξανά στη ζωή του (!). 

Ακολουθούν κάποια από τα γραφήματα με τις απαντήσεις των επιδημιολόγων:

 

Δειτε Επισης

BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA