Παρασκευή 5 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποιους κινδύνους κρύβουν οι αυτοσχέδιες μάσκες

  05/04/2020 07:30
Ποιους κινδύνους κρύβουν οι αυτοσχέδιες μάσκες

Ποιους κινδύνους κρύβουν οι αυτοσχέδιες μάσκες

  05/04/2020 07:30

Εντείνονται οι συζητήσεις για τη χρήση μάσκας από υγιή άτομα, σχετικά με το πόσο αυτό μπορεί να προστατέψει από τη μετάδοση του κορονοϊού. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σημείωσε και πάλι ότι το όφελος είναι μικρό, ενώ αντίθετα η χρήση αυτοσχέδιων μασκών μπορεί να συμβάλλει στη μετάδοση και διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Αμερικανικό CDC, ανακοίνωσε προχθές την προαιρετική, χρήση ενός καλύμματος του προσώπου και της μύτης. Παραδείγματος χάριν, ακόμα και μιας αυτοσχέδιας υφασμάτινης μάσκας από ένα κομμάτι ύφασμα ή μπλούζα ή κασκόλ σε δημόσιους χώρους, όταν υπάρχει αυξημένη επαφή των ανθρώπων μεταξύ τους.

Ο λόγος που προχώρησε στην αλλαγή των συστάσεών του έχει να κάνει με το κατά πόσο άτομα χωρίς συμπτώματα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό συμβάλλουν στη διασπορά του. Κάποιες πολύ πρόσφατες μελέτες, δείχνουν ότι μάλλον κάποιοι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μπορεί να συμμετέχουν άθελά τους στη μετάδοση της νόσου.

«Το CDC δεν πρότεινε αυτή την προαιρετική χρήση επειδή άλλαξε το μήνυμα ότι δηλαδή δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα της απόστασης, αλλά για να δώσει ακόμα λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους που τον έχουν χωρίς να το ξέρουν όταν υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, που δεν πρέπει να υπάρχει αυτή την εποχή, και όταν υπάρχει σημαντική μετάδοση στην κοινότητα, όπως αυτή τη στιγμή σε κάποιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Οι Αμερικανοί λοιπόν λένε, πως φορώντας ένα κάλυμμα προσώπου, μία υφασμάτινη μάσκα για να μην κολλήσω τους άλλους όταν έρχομαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, σε σημεία όπως το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας