Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χαμός στη Βρετανία με τη θεωρία συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και το 5G

  04/04/2020 07:32
Χαμός στη Βρετανία με τη θεωρία συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και το 5G

Χαμός στη Βρετανία με τη θεωρία συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και το 5G

  04/04/2020 07:32

«Φωτιές» έχει ανάψει η θεωρία συνωμοσίας για τη σχέση ανάμεσα στο δίκτυο 5G και τη «γέννηση» του κορωνοϊού. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας επιχειρούν να δώσουν τέλος στη... φαρσοκωμωδία και να καταρρίψουν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η ακτινοβολία του δικτύου ευθύνεται για την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών MobileUK, που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες Three, O2, EE και Vodafone, τόνισε ότι ήταν ανησυχητικό το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας εξαπλώθηκε ο μύθος γύρω από το δίκτυο 5G.

To χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάλληλοι σε θέσεις - κλειδιά στην MobileUK έχουν πέσει θύματα εξύβρισης εξαιτίας των θεωριών συνωμοσίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κυκλοφόρουσαν βίντεο που έδειχναν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες, σε Μπέρμινχαμ και Κόβεντρι.

Σοκαριστικά πλάνα αναρτήθηκαν στο Facebook από τη στιγμή που φωτιά έκαιγε 21 μέτρου κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Mάλιστα, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξε ότι μια από τις πυρκαγιές ξεκίνησε σκόπιμα, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για κεραία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Το θέμα είχε λάβει διαστάσεις, καθώς δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook, το οποίο έχει διαγραφεί, και με το οποίο επιχειρήθηκε η διασπορά της εξωφρενικής συνωμοσιολογίας.

Στη συγκεκριμενη, δε, σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο, κυκλοφορούσαν βίντεο τα οποία υποστήριζαν πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού καίγονταν κεραίες 5G, ενώ οι χρήστες που τα αναρτούσαν ενθάρρυναν τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας