Σάββατο 30 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

To Facebook δωρίζει $100 εκατ. για τη στήριξη των ΜΜΕ

  31/03/2020 10:00
To Facebook δωρίζει $100 εκατ. για τη στήριξη των ΜΜΕ

To Facebook δωρίζει $100 εκατ. για τη στήριξη των ΜΜΕ

  31/03/2020 10:00

Το Facebook προχώρησε στη δέσμευση ποσού 100 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ, που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε α από τους εκπροσώπους της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Η δωρεά αφορά και τοπικούς ενημερωτικούς οργανισμούς των ΗΠΑ.

Ειδικά οι έντυπες εκδόσεις έχουν πληγεί πολύ σοβαρά, καθώς πολλοί διαφημιστές απέσυραν τα χρήματα που προόριζαν για διαφήμιση στα ΜΜΕ λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σύμφωνα με το Facebook το συγκεκριμένο μέτρο λαμβάνεται, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αξιόπιστη πληροφόρηση που αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα 25 εκατ. δολάρια θα κατευθυνθούν υπό τη μορφή έκτακτης χρηματοδότησης σε τοπικά ΜΜΕ και τα 75 εκατ. σε διαφήμιση προς ενημερωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

«Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης εργάζεται σε συνθήκες εξωπραγματικές προκειμένου ο κόσμος να εξακολουθεί να έχει την πρέπουσα πληροφόρηση εν μέσω της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε η Κάμπελ Μπράουν, επικεφαλής των συνεργασιών του εν λόγω μέσου διαδικτυακής αλληλεπίδρασης.

«Τη στιγμή που η δημοσιογραφία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε απαραίτητη, τα διαφημιστικά έσοδα πέφτουν λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Οι τοπικοί δημοσιογράφοι πλήττονται ιδιαίτερα αυτήν την στιγμή, που ο κόσμος στρέφεται σ’ αυτούς για να έχει την πληροφόρηση για την ασφάλεια των φίλων, της οικογένειας και της κοινότητας», τονίζει η Μπράουν.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας