Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Nέου τύπου αναπνευστήρες στη μάχη κατά του κορωνοϊού

  28/03/2020 18:41
Nέου τύπου αναπνευστήρες στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Nέου τύπου αναπνευστήρες στη μάχη κατά του κορωνοϊού

  28/03/2020 18:41
Με τίτλο «Nέοι αναπνευστήρες από το Πανεπιστήμιο Μάρμπουργκ», η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle αναφέρει πως σύντομα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά νέοι αναπνευστήρες, που με τη χρήση τους θα “ελευθερώσουν” τους κλασικούς αναπνευστήρες στις εντατικές για βαρύτερα περιστατικά χάρη σε ερευνητική ομάδα 40 επιστημόνων.
 
Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο αφορά στην ανάπτυξη ενός πρωτότυπου αναπνευστήρα, που με λίγα μέσα μπορεί να κατασκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Ο ένας από τους δύο πρώτους αναπνευστήρες αποτελεί μετεξέλιξη της λεγόμενης συσκευής Continius Positive Airway Pressure. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται κατά του συνδρόμου άπνοιας και βρίσκεται στη Γερμανία σε ποσοστό 3% των νοικοκυριών. Διαθέτει κινητήρα, χειριστήριο και ανάλογο software.
 
Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται κλινικές συσκευές τεχνητής αναπνοής των εντατικών για την στήριξη βαρέων περιστατικών του Covid19.
 
Θετική υπήρξε η ανταπόκριση και από τους γιατρούς που εργάζονται στις εντατικές των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Γκίσεν και του Μάρμπουργκ. Εξέτασαν τις νέες συσκευές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα τις χρησιμοποιούσαν σε κάθε περίπτωση.
 
Αλλά και η δεύτερη συσκευή της ερευνητικής ομάδας του Μάρμπουργκ είχε θετική ανταπόκριση. Βασίζεται στη λογική των λεγόμενων Ambu Bags, σάκων αερισμού, που χρησιμοποιούνται στις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους με δυσκολίες αναπνοής.
 
Είναι διαθέσιμοι και έχουν χαμηλό κόστος. Η μάσκα τοποθετείται στο πρόσωπο και τίθεται σε κίνηση σε τακτά χρονικά διαστήματα με το χέρι. Η ερευνητική ομάδα εκπόνησε ένα σύστημα αυτοματοποιημένης θέσης σε λειτουργία. Όλες οι τεχνικές πληροφορίες και οδηγίες κατασκευής θα ανακοινωθούν προσεχώς για να μπορούν να κατασκευαστούν οι αναπνευστήρες και σε άλλες χώρες.
 
Οι ερευνητές του Μάρμπουργκ δουλεύουν εντατικά, όπως σημειώνεται, ενώ για να μην μολυνθούν με τον νέο ιό, παίρνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας