Ξεκινάει τη λειτουργία της η συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων και ιολόγων της ΕΕ

Ξεκινάει τη λειτουργία της η συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων και ιολόγων των Κρατών Μελών της ΕΕ για τη νόσο COVID-19, την οποία είχε αναγγείλει η Κομισιόν πριν από μια εβδομάδα.
 
Ρόλος της επιτροπής θα είναι να καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές για βασιζόμενες στην επιστήμη και συντονισμένα μέτρα διαχείρισης κινδύνου. Πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει εντολής των Κρατών Μελών, θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπή Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και συμπρόεδρος η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε σχετικά: "ο κορωνοϊός αλλάζει γρήγορα τις ζωές και τις κοινωνίες μας. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέρα καλά τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αποφάσεις για τους Ευρωπαίους. Γι’ αυτό η επιστημονική γνώση και οι καλές συμβουλές είναι πιο πολύτιμες από ποτέ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων προς όλους τους ειδικούς υψηλού επιπέδου που συμμετέχουν στην επιτροπή θέτοντας τις γνώσεις τους στην υπηρεσία της κοινωνίας".

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, τόνισε: "οι επαγγελματίες δημόσιας υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι επιδημιολόγοι και οι ιολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Ο χρόνος και η επιστήμη είναι κρίσιμοι παράγοντες για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Η συμβουλευτική επιτροπή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την ιατρική απόκριση της ΕΕ στην πανδημία. Το έργο της συμβουλευτικής επιτροπής θα συμπληρώνει και θα αξιοποιεί το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων".

Δειτε Επισης

Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου
Ισραήλ και τεχνητή νοημοσύνη κατά Χαμάς-Πώς ο αλγόριθμός επέλεξε χιλιάδες στόχους