Τρίτη 18 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εντόπισε τους πιο μακρινούς γαλαξίες και είναι μέσα σε φυσαλίδες

  11/01/2020 16:42
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εντόπισε τους πιο μακρινούς γαλαξίες και είναι μέσα σε φυσαλίδες

ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εντόπισε τους πιο μακρινούς γαλαξίες και είναι μέσα σε φυσαλίδες

  11/01/2020 16:42
Εκπληκτική ανακάλυψη από τη NASA, που προκαλεί σοκ και δέος! Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, εντοπίστηκαν οι πιο μακρινοί -γνωστοί- γαλαξίες, σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός μακριά από τη Γη, οι οποίοι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι σε τεράστιες φυσαλίδες ύλης.
 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η τριάδα των γαλαξιών, που «βαπτίστηκε» EGS77, είναι ακόμη… έμβρυα, που μόλις «τώρα» βγαίνουν από τη λεγομένη «κοσμική σκοτεινή εποχή».
 
Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, οι συγκεκριμένοι γαλαξίες χρονολογούνται από τότε που το σύμπαν ήταν «μόλις» 680 εκατομμυρίων ετών. Το Big Bang άφησε πίσω του μια παχιά, θολή «σούπα» από άτομα υδρογόνου και σχεδόν καθόλου φως. Σταδιακά, μετά από 500 εκατ. χρόνια, άρχισε η εποχή του απιονισμού.
 
Τότε, ολοένα και περισσότεροι επεκτεινόμενοι γαλαξίες άρχισαν να «καίνε» την ομίχλη, χωρίζοντας τα άτομα υδρογόνου σε φυσαλίδες πλάσματος, επιτρέποντας έτσι στο φως να ταξιδέψει παντού.
«Σκεφτείτε τον πάγο που λιώνει στην επιφάνεια μιας λίμνης την άνοιξη», είπε αξιωματούχος της NASA, που παρουσίασε και την απεικόνιση σε ένα εντυπωσιακό, ειδικό τρισδιάστατο βίντεο.
 
Η τριάδα των γαλαξιών, λοιπόν, που απέχει, περίπου, 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός από εμάς, φεύγει τώρα από αυτή την εποχή του σκότους, με τις τρεις αλληλεπικαλυπτόμενες φυσαλίδες κοσμικού πλάσματος να απομακρύνουν την ομίχλη και το φως να απελευθερώνεται…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας