Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Γιατρός-ρομπότ»-Η νέα μέθοδος τσεκ-απ για παιδιά στην Κίνα

  16/09/2019 20:06
«Γιατρός-ρομπότ»-Η νέα μέθοδος τσεκ-απ για παιδιά στην Κίνα

«Γιατρός-ρομπότ»-Η νέα μέθοδος τσεκ-απ για παιδιά στην Κίνα

  16/09/2019 20:06

Πολύ πιο διασκεδαστικά έχουν γίνει πλέον τα πρωινά τσεκ απ στα νηπιαγωγεία της Κίνας, αφού τον ρόλο του γιατρού τον έχει αναλάβει ένα διασκεδαστικό μηχάνημα, ο λεγόμενος «γιατρός-ρομπότ».

Στην Κίνα πρωτοπορούν για ακόμη μία φορά, φέρνοντας τον «γιατρό-ρομπότ» στα νηπιαγωγεία.

Κάθε πρωί όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου προτού πάνε για μάθημα, έκαναν ένα τσεκ απ με τον γιατρό του σχολείου. Πλέον τον ρόλο του γιατρού τον έχει αναλάβει ένα μηχάνημα, ο λεγόμενος γιατρός-ρομπότ.

Τα παιδιά τοποθετούν τα χέρια και το πιγούνι τους πάνω στο ρομποτικό μηχάνημα, το οποίο εξετάζει τα μάτια, τα δόντια, το στόμα, ενώ μετρά και τη θερμοκρασία του σώματος. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί έχει έναν υιό, εμφανίζει μια προειδοποίηση στην οθόνη.

«Από τότε που αποκτήσαμε το ρομπότ, εξοικονομούμε χρόνο για το καθημερινό τσεκ απ. Πλέον μας παίρνει μόνο τρία λεπτά για την πρωινή εξέταση, ενώ μπορούμε να εξετάσουμε δύο παιδιά ταυτόχρονα», λέει η διευθύντρια του σχολείου.

Τα παιδάκια το βλέπουν σαν παιχνίδι και δεν αντιστέκονται ούτε γκρινιάζουν, σε αντίθεση με την παραδοσιακή μέθοδο και τον κανονικό γιατρό.

Ο γιατρός – ρομπότ είναι μια πρωτοβουλία της κινεζικής κυβέρνησης, ώστε η καθημερινή εξέταση των παιδιών να γίνεται πιο εύκολα και μεγαλύτερη ταχύτητα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας