Έρχεται στην Κύπρο η Σοφία το Ρομπότ

Το πρώτο ρομπότ που απέκτησε υπηκοότητα, η λεγόμενη Σοφία, έρχεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το μέλλον, μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολή, "Reflect".

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, το Reflect επεκτείνεται φέτος ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το μέλλον μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου θα καταγραφεί η ιστορία του μέλλοντος.
 
Οπως αναφέρεται, σήμα κατατεθέν για το φετινό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 του Μάη, είναι η πρώτη Android πολίτης στον κόσμο, η παγκοσμίου φήμης Sophia, το  πιο εξελιγμένο ρομπότ του Hanson Robotics, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας καινοτομίες στην ρομποτική, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τέχνη.
 
Με έμφαση στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, την Υγεία και Ευεξία, τη Φιλοσοφία, τις Πόλεις, τα Ταξίδια, την Τέχνη και το Σχεδιασμό, την Οικονομία, την Επιρροή, το Reflect φέρνει άτομα κλειδιά, που θέτουν τις τάσεις του μέλλοντος, παίρνοντας καίριες αποφάσεις και αγκαλιάζοντας παραγωγικά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Άτομα που με τις ενέργειές τους αποτελούν πρόκληση για το status quo της εποχής μας και παρουσιάζουν τις νέες προοπτικές που θα φέρει το μέλλον.

Πενήντα ιδρυτές, διευθύνοντες σύμβουλοι, επενδυτές, άνθρωποι κλειδιά από 40 χώρες έρχονται στη Λεμεσό στα πλαίσια του Reflect Festival
 
Μεταξύ των ομιλητών είναι ο  Martin Hauge, επενδυτής στο Spotify και το Vivino και σημαίνον πρόσωπο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα, ο Daniel Marek - ειδικός στον ασυνείδητο σχεδιασμό αποφάσεων και εφευρέτης προγνωστικών γνωστικών εργαλείων, ο  Ralph Hinsche - Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στην NVIDIA και άλλα άτομα κλειδιά από μεγάλες εταιρείες όπως την Airbus, την Aeromobil, τη Lego και πολλές άλλες.
 
Το ΚΥΠΕ είναι εκ των χορηγών επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship