Galaxy S10e vs iPhone XS: H κόντρα που βγάζει νικήτρια την Samsung (video)


Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα που η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά Galaxy και ήδη όλοι ψάχνουν να δουν τι παίζει σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα iPhone.

Με την τιμή των δύο φθηνών μοντέλων να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 749 δολάρια, κάναμε μία πρώτη σύγκριση σε 5 βασικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία έβγαλαν νικητή το S10e.

ΟΘΟΝΗ
Μπορεί το iPhone XR να είναι 0,3 ίντσες (6,1) μεγαλύτερο από το Galaxy S10e (5,8), όμως η το δημιούργημα της Samsung είναι με Amoled panel σε αντίθεση με αυτό της Apple που είναι Oled, κάτι που σημαίνει οτι προσφέρει μεγαλύτερο contrast και πλουσιότερα χρώματα. Επίσης, το Galaxy έχει 522 σε κάθε ίντσα του, ενώ το iPhone έχει 326.

ΚΑΜΕΡΑ
Πριν πούμε τα χαρακτηριστικά για κάθε ένα από τα δύο, αξίζει να σημειώσουμε πως δύσκολα μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα μίας φωτογραφικής αν δεν δεις την εικόνα που έχει τραβήξει. Σε μία πρώτη ανάγνωση πάντως, το S10e φαίνεται να υπερτερεί, καθώς περιλαμβάνει δύο φακούς, έναν ευρείας γωνίας 12 megapixel και έναν εξαιρετικής ευκρίνειας 16 megapixel, με 8x zoom. Το XR από την πλευρά του έχει έναν φακό ευρείας γωνία 12 megapixel με 5x zoom.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε αυτή την κατηγορία, η νίκη της Samsung είναι αυτό που λέμε κατά κράτος, καθώς ο αποθηκευτικός χώρος του φθηνού Galaxy φτάνει τα 128 GB, την ώρα που το iPhone είναι στα μισά, κοινώς στα 64 GB. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αποθηκευτικός χώρος στα S10e μπορεί να αυξηθεί μέσω μίας microSD, σε αντίθεση με την Apple που δεν προσφέρει αυτή την δυνατότητα.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Η συγκεκριμένη κατηγορία απασχολεί αρκετό κόσμο, καθώς δεν υπάρχει κάτι πιο σπαστικό να ψάχνεις φορτιστή ή να περιορίζεις την χρήση του κινητού σου για να μην μείνεις από μπαταρία. Το Samsung λοιπόν έρχεται με μπαταρία 3,400mAh, την ώρα που το iPhone περιορίζεται στα 2,658mAh. Με μία πρώτη ματιά το Galaxy έχει σαφώς πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, όμως υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» στο συγκεκριμένο θέμα που μπορεί να ισορροπήσει την διαφορά. Αν το λειτουργικό του δεν είναι τέτοιο που βοηθάει στην εξοικονόμηση της μπαταρίας, τότε τα πολλά πλούσια χρώματα και το μεγάλο κοντράστ της οθόνης, ενδεχομένως να ρίχνει το χρόνο ζωής στα επίπεδα του XR.

ΦΟΡΤΙΣΗ
Τόσο το μοντέλο της Apple, όσο και της Samsung προσφέρουν wireless, με την μόνη διαφορά οτι το Galaxy μπορεί να φορτιστεί με το πατροπαράδοτο τρόπο του καλωδίου. Σκεφτείτε να είστε εκτός σπιτιού και να μείνετε από μπαταρία; Αν μπορείτε να φορτίσετε με καλώδιο, στάνταρ θα βρείτε κάποιον να σας δώσει ένα και να κάνετε την δουλειά σας. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε οτι η σύγκριση, από την μεριά του Galaxy, έγινε βάσει των όσων ανακοίνωσε η Samsung στην επίσημη παρουσίαση που έγινε, καθώς κανένα από αυτά τα μοντέλα δεν έχουν βγει στην αγορά, για να έχουμε on hand εμπειρία χρήσης και απόδοσης.

Δειτε Επισης

Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου