Με χαιρετισμούς από τη Γη ταξιδεύουν σε διαστρικό χώρο τα Voyager της ΝΑΣΑ

Για δεύτερη φορά στην ιστορία, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, το διαστημικό σκάφος  Voyager 2 της ΝΑΣΑ εισήλθε σε χώρο στο σύμπαν ανάμεσα στα άστρα, ξεφεύγοντας από την ηλιόσφαιρα.

Πλέον, το Voyager 2 βρίσκεται στον λεγόμενο διαστρικό χώρο, σε απόσταση 18 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ

"Το Voyager 2 βγήκε από την προστατευτική φυσαλίδα του ήλιου και ταξιδεύει στον διαστρικό χώρο", γράφει η ΝΑΣΑ στο twitter.

Το δίδυμο σκάφος  Voyager 1 ήταν το πρώτο που εισήλθε σε διαστρικό χώρο το 2012.

Η ηλιόσφαιρα είναι μια τεράστια προστατευτική «φυσαλίδα» σωματιδίων και μαγνητικών πεδίων που δημιουργεί ο ήλιος γύρω από το ηλιακό μας σύστημα.

Τα δύο Voyager είχαν εκτοξευθεί  το 1977 και η αποστολή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Aν και αρχικά θα διαρκούσε μόνο πέντε χρόνια, τελικά συνεχίζεται δεκαετίες μετά. Φωτογράφησαν όλους τους εξωτερικούς πλανήτες και έστειλαν την πρώτη ολοκληρωμένη φωτογραφία του ηλιακού μας συστήματος.

Με χαιρετισμούς από τη Γη ταξιδεύουν πλέον σε ανεξερεύνητες περιοχές

Και τα δύο σκάφη φέρουν ακόμη μαζί τους δίσκο από χρυσάφι με οπτικοακουστικό υλικό από τη Γη, σε περίπτωση που συναντήσουν κάποτε εξωγήινα όντα.

Ο δίσκος περιλαμβάνει ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη Γη, τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά. Επίσης, περιέχει επιστημονικές πληροφορίες, χαιρετισμούς από διάφορα πρόσωπα, όπως τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, και ήχους από ζώα, όπως φάλαινες, το κλάμα ενός βρέφους και δείγματα από διάφορα είδη μουσικής.

«Κάποτε οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν πέραν του ηλιακού τους συστήματος για να εξερευνήσουν τη γειτονιά μας στο σύμπαν. Τα Voyager μάς δείχνουν το δρόμο», δήλωσε στέλεχος της ΝΑΣΑ.

Η επικοινωνία με το Voyager 2 είναι εφικτή παρά την τεράστια απόσταση που το χωρίζει από τη Γη και οι επιστήμονες αναμένουν με ανυπομονησία τα νέα δεδομένα που θα λάβουν από τον διαστρικό χώρο.
 

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας