Γιατί οι χρήστες αλλάζουν από Android σε iOS

Κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Apple, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, συχνά υπερηφανεύεται για το υψηλό ποσοστό των πελατών που από συσκευές Android στρέφονται σε συσκευές iOS.

Σύμφωνα με δεδομένα πρόσφατης έρευνας το 15-20% των χρηστών Android έξυπνων τηλεφώνων στρέφουν το βλέμμα τους σε iOs, δηλαδή σε iPhone. Βέβαια υπάρχουν και χρήστεςiPhone που κάποια στιγμή αποφασίζουν να εμπιστευτούν το Android.

Παίξε νόμιμα στο καζίνο της Sportingbet.gr! Μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα στα φρουτάκια. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι γι' αυτές τις αλλαγές είτε στην μια περίπτωση είτε στην άλλη; Πρόσφατη έρευνα του PCMag που έγινε σε δείγμα 2.500 ατόμων διερευνά ακριβώς αυτό, τους λόγους δηλαδή που οι χρήστες του iOS αλλάζουν σε Android και οι χρήστες Android μετακινούνται στο iOS. Ας δούμε τους βασικότερους από αυτούς.

Το 18% των πελατών που άλλαξαν λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας μεταπήδησε από το Android σε iOS, ενώ μόνο το 11% εγκατέλειψε το iOS για να αποκτήσει Android.

Το 47% των πελατών που μεταπήδησαν στο iOS από το Android δήλωσαν ότι η μετάβαση αυτή οφείλεται στην «καλύτερη εμπειρία χρήστη» (user experience) που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα της Apple ενώ το 25% ανέφερε πώς βασικότερος λόγος ήταν «τα καλύτερα χαρακτηριστικά» που είχε το iPhone τηλέφωνο που επέλεξαν χαρακτηριστικά όπως κάμερα και σχεδιασμός.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα Android τηλέφωνα ξεχωρίζουν για τις τιμές αφού μόνο το 11% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι γύρισε σε iOS για τις καλύτερες τιμές σε αντίθεση με το 29% που προτίμησε ένα Android τηλέφωνο από το iOS που είχε συνηθίσει επειδή ήταν οικονομικότερο.

Άλλοι λόγοι που μπορούν να ωθήσουν σε μια τέτοια μετάβαση – οι οποίοι συγκεντρώνουν πολλοί μικρότερα ποσοστά – είναι ο αριθμός των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στο ένα ή στο άλλο λειτουργικό σύστημα, η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και οι γρήγορες ενημερώσεις του λειτουργικού.

Όσο για εκείνους που ανέφεραν ότι μετακινούνται από iOS σε Android το 30% ανέφερε ότι το κάνει για την καλύτερη εμπειρία χρήστη (ποσοστό μικρότερο από το 47% που κάνει την αντίθετη μεταστροφή για τον ίδιο λόγο) ενώ το 24% το κάνει για τα καλύτερα χαρακτηριστικά που βρίσκει σε κάποιο Android τηλέφωνο όπως κάμερα σχεδιασμό κλπ  ποσοστό σχεδόν ίδιο με το 25% που κάνει την αντίθετη επιλογή για τους ίδιους λόγους.

Αυτοί βέβαια που επιλέγουν μια τέτοια μετάβαση είναι λίγοι εν συγκρίσει με τους αιώνια πιστούς ενός λειτουργικού. Συγκεκριμένα το 71% ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει ποτέ λειτουργικό σύστημα. Το αυτό επιβεβαίωσε και πρόσφατη έρευνα της Partners Intelligence Research, σύμφωνα με την οποία τόσο το iOS όσο και το Android έχουν υψηλά ποσοστά «πιστών πελατών».

Εδώ και χρόνια η βιομηχανία των smartphones συνομολογεί ότι το να κάνουν τους πελάτες τους να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα αποτελεί ένα δύσκολο στοίχημα για τις εταιρείες. Αυτό μάλιστα έχει οδηγήσει τους βασικούς ανταγωνιστές να χρησιμοποιήσουν θεμιτές κι αθέμιτες μεθόδους για την προσέλκυση πελατών, όπως οι χαρακτηριστικές διαφημίσεις που Samsung και Apple γυρίζουν κατά καιρούς στις οποίες κατηγορούν ευθέως η μια την άλλη

Ωστόσο το λειτουργικό σύστημα δεν είναι ο κύριος λόγος που οδηγεί την επιλογή ενός χρήστη- μόνο το 19% επιλέγει κινητό με βάσει το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στην συσκευή. Το 33% των χρηστών επιλέγει κινητό με βάση την τιμή ενώ το 26% επιλέγει ανάλογα με το εμπορικό σήμα της συσκευής.

Η έρευνα όμως του PCΜag επιβεβαίωσε μερικών και την τάση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και αγχώνει τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων, το οι χρήστες ανανεώνουν την συσκευή του κινητού τους μετά από πολύ μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με το παρελθόν . Το 56% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρονται για νέες εκδόσεις smartphone.ενώ το 34% ανέφερε ότι αγοράζουν ένα καινούργιο τηλέφωνο μόνο όταν λήξει το συμβόλαιό τους ή σπάσει ο οθόνη στο κινητό που έχουν ήδη.

Δειτε Επισης

Κρούουν καμπανάκι οι ειδικοί για την παγκόσμια θερμοκρασία-Αναμένεται αύξηση 2,5 βαθμών Κελσίου
Πώς στήθηκε από Κινέζους μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες-Εξαπατήθηκαν πάνω από 800.000
Επιστήμονες είδαν έναν ουρακοτάγκο να χρησιμοποιεί ένα ιαματικό φυτό για να θεραπεύσει πληγή
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Εθιστικό σαν ζάχαρη το Temu- Πώς η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές άλλαξε όσα γνωρίζαμε
Το λειτουργικό σύστημα των iPad εμπίπτει πλέον στην Πράξη για Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ
Επιστήμονας υποστηρίζει πως ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ»
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό