Στο διάστημα τα λόγια του Στίβεν Χόκινγκ με συνοδεία μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Μία μουσική εκπομπή αλλιώτικη από τις άλλες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου, μετά την τελετή για τον Στίβεν Χόκινγκ στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ. Επιλεγμένα λόγια του διάσημου Βρετανού κοσμολόγου, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, θα μεταδοθούν στο διάστημα προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης μαύρης τρύπας, με συνοδεία μουσικής του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Όπως είπε η οικογένεια του Χόκινγκ, σύμφωνα με το BBC, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».

Στόχος της εκπομπής θα είναι η μαύρη τρύπα 1A 0620-00, που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο. Πρόκειται, σύμφωνα με την κόρη του, Λούσι, «για μία όμορφη και συμβολική χειρονομία, που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα μας σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του».

Ένα CD με τη μουσική και τα λόγια -προσφορά από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου- θα δοθεί σε όλους όσοι παρευρεθούν στην αυριανή τελετή, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 1.000 άνθρωποι, επώνυμοι και μη. Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι στάχτες του Χόκινγκ θα τοποθετηθούν ανάμεσα σε δύο άλλους γίγαντες της επιστήμης, στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship
Οι ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την απαγόρευσή του TikTok
Προς απαγόρευση το Tik Tok στις ΗΠΑ-Τι ζητά η Κυβέρνηση για να επιτρέπει την κυκλοφορία του
Η Κύπρος από το διάστημα μέσα από το φακό αστροναύτη (pics)
Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Νέα προβλήματα σύνδεσης σε Facebook και Instagram
ΒΙΝΤΕΟ: Το ρομπότ Sophia απηύθυνε χαιρετισμό στα ελληνικά στη Ναύπακτο
Γυναίκα αραβικής καταγωγής ετοιμάζεται για προσσελήνωση φορώντας διαστημικό χιτζάμπ
Επανήλθαν μετά από μία ώρα Facebook, Messenger και Instagram που είχαν «πέσει» σε όλο τον κόσμο