Τα νέα iPhone θα έχουν κυρτή οθόνη και χειρισμό χωρίς αφή;

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι η Apple μελετά τη χρήση κυρτής οθόνης στα επόμενα iPhone αλλά και έναν τρόπο χειρισμού του iOS που δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα σε κάποιο smartphone της αγοράς, μιας και δε θα στηρίζεται στην αφή.

Τα project αυτά δεν αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα παρά μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια αφού αποτελούν μεγάλα βήματα για την Apple η οποία μπορεί να βασίζεται στην καινοτομία και την εξέλιξη αλλά το να προχωρήσει σε αλλαγές στα προϊόντα της, χρειάζεται χρόνος. Αν ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν, θα δούμε πως η μετάβαση του iPhone από τις 3.5 ίντσες στις 4, πήρε πέντε χρόνια για να γίνει, την ώρα που ο ανταγωνισμός είχε ήδη οθόνες τέτοιου μεγέθους.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρτή οθόνη που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Apple, διαφέρει από τις τωρινές που διαθέτουν οι ανταγωνιστές, μιας και της Apple θα καμπυλώνουν προς τα μέσα, σταδιακά και από πάνω προς τα κάτω και όχι στις άκρες όπως για παράδειγμα οι οθόνες της Samsung. Οι οθόνες που θα χρησιμοποιήσει η Apple πρόκειται να είναι τύπου OLED μιας και έχουν τη δυνατότητα να καμφθούν αλλά και να διπλωθούν, σε σχέση με τις δύσκαμπτες LCD.

Όσον αφορά το χειρισμό του iOS, η Apple μελετά τη χρήση του χωρίς να ακουμπάμε την οθόνη όπως γίνεται στις τωρινές εκδόσεις. Ο χρήστης θα πλησιάζει τα δάκτυλά του πολύ κοντά στην οθόνη και θα αλληλεπιδρά με το iOS χωρίς να αγγίζει την ίδια την οθόνη. Μια ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει και η Samsung με τα Air-Gestures που είχε το Galaxy S4 το 2013 με το χρήστη να κάνει συγκεκριμένα gestures χωρίς να αγγίζει την οθόνη, αλλά περνώντας το χέρι του πάνω από τους αισθητήρες εγγύτητας της συσκευής.

Αυτές οι τεχνολογίες που η Apple αναπτύσσει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και αναμένεται να τις δούμε σε μαζική παραγωγή σε 2-3 χρόνια, περιμένοντας να δούμε τι άλλο ετοιμάζει η Apple για να κερδίσει ακόμα περισσότερους καταναλωτές αλλά και να κάνει και πάλι τη διαφορά.

Δειτε Επισης

Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου
Ισραήλ και τεχνητή νοημοσύνη κατά Χαμάς-Πώς ο αλγόριθμός επέλεξε χιλιάδες στόχους