Πιο “πιστοί” οι χρήστες Android από αυτούς του iOS

Έρευνα της CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) καταδεικνύει ότι οι κάτοχοι Android smartphone είναι πιο «πιστοί» σε σύγκριση με αυτούς που έχουν iPhone. Η έρευνα που ξεκινά με στοιχεία από τον Μάρτιο του 2014 δείχνει τα επίπεδα διατήρησης των πελατών των δύο λειτουργικών.

Από το διάγραμμα φαίνεται ότι σε γενικότερο πλαίσιο, οι χρήστες και των δύο λειτουργικών συστημάτων είναι αφοσιωμένοι, αλλά οι χρήστες του Android δείχνουν να έχουν υψηλότερο βαθμό αφοσίωσης με το πέρασμα των μηνών. Πριν το 2014 το Android βρισκόταν πίσω από το iOS όσον αφορά στην διατήρηση των πελατών.

Σύμφωνα με την CIRP, με το πέρασμα των χρόνων έχουν εξαλειφθεί οι άλλες επιλογές και πλέον είναι μια μάχη μεταξύ Android και iOS, επομένως οι χρήστες ή θα πρέπει να μείνουν με το λειτουργικό που γνωρίζουν ή να μεταβούν στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα λογισμικό χάνει έναν χρήστη, τον χάνει επειδή επέλεξε το άλλο. To 2017 όμως φαίνεται ότι υπήρξε σταθεροποίηση.

Η CIRP σημειώνει ότι μεταξύ του Ιανουαρίου 2016 και του Δεκεμβρίου του 2017, η αφοσίωση στο Android κυμάνθηκε μεταξύ 89 και 91% και του iOS μεταξύ 85 με 88%.

Στην τελευταία μέτρηση τον Δεκέμβριο του 2017, το Android είχε το υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης με 91%, ενώ του iOS ήταν στο 86%. Ο Josh Lowitz συνιδρυτής της CIRP αποδίδει την αφοσίωση σε δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η μικρή πλέον διαφορά στη χρήση μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων και ο δεύτερος είναι ότι ο χρήστης Android έχει πιο πολλές επιλογές όσον αφορά στις συσκευές που μπορεί να επιλέξει. Του δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να αλλάξει hardware χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει λειτουργικό.

Πάντως η έρευνα είχε σχετικά μικρό δείγμα με τα δεδομένα να συλλέγονται από 500 χρήστες στις ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA